Iltalenkin yhteydessä treenattiin taas esineet. Tallasin täyspitkän, 20 metriä leveän kaistaleen ja vein takaosaan 6 esinettä, 3 omaa ja 3 vierasta. Tarkoituksena oli haetuttaa mahdollisesti 3, mutta mielellään jonkun vieraan saisi tuoda. Lähetykset tällä kertaa hetsaten, enkä vaatinut istumista ennen lähetystä.

Ekalle pistolle Yello lähti tosi innoissaan ja löysikin esineen (2 omista oli uusia, mun kenkä ja palanen sohvakangasta) eli mun kengän. Koska kenkä oli aika iso, Yello oli aluksi vähän vaikeuksissa sen kanssa. Eli ei saanut kunnon otetta ja kenkä lipsahti maahan. Annoin varmuuden vuoksi vahvistavan käskyn ja sitten kenkä tuli mulle asti. Hienoa! Toka pisto tyhjä, ei malttanut mennä ihan perälle asti. Kolmannella pistolla toi sohvakankaan palasen, upeasti tämä. Neljännellä pistolla löysi kaikista taaimman esineen eli (oma) hanskan. Tässä vaiheessa luulen, että Yello oli löytänyt jo ainakin osan vieraistakin, mutta ei ollut vain tuonut niitä. Koska juokseminen näytti edelleen energiseltä, päätin lähettää koiran vielä kerran ruutuun. Eli pisto nro 5 ja sinne upposi ihan perille asti (pakko Yellon oli tietää, että siellä niitä on, niin reippaasti lähti!). Sitten meinasi käydä köpelösti. Silmänurkastani huomasin, että mukana ollut Morris oli päässyt irti! Ja se oli syöksynyt treenikassille! Seuraavaksi se syöksyisi ruutuun! Apua. En ole ihan varma, mitä siellä ruudun takaosassa tapahtui, kun syöksyin kiinnittämään Morriksen Yellon hihnaan, joka oli puussa kiinni. Ilmeisesti Yello vähän epäröi esineen luona. Sitten se kuitenkin nappasi esineen ja toi sen mulle. Pikku pudotus jalkoihin, jonka Yello itse korjasi. Mamman pätevistä pätevin.

Dodiin siinä kun palkkasin Yelloa ruhtinaallisesti, Morris olikin tehnyt uutta designiä siihen Yellon viimeksi tuomaan esineeseen (sorry, Anne). Jätin sen lapsen kengän huolimattomasti Morriksen ulottuville. Lopuksi lähetin sitten Morriksen ruutuun, siellähän oli vielä ne 2 vierasta esinettä. Ja olihan Morris tuossa esittänyt aikamoista intoa ruutuun päin tai ainakin jotakin sen teki mieli tehdä.... Juoksi ja juoksi, mutta ilmeisesti kun ei löytänytkään omia, ei tuonut sitten niitä vieraitakaan. Haettiin ne yhdessä. Eli Morrikselle vaan omia ja helppoja. Katsotaan, jos sellainen vaikka onnistuisi. Yellon treeni-innon kannalta olisi kannattavaa treenata ensin Morriksen kanssa. En tee niin, koska Morris pissailee ruutuun, enkä halua, että Yellokin oppisi sen. Kyllä se on muutaman kerran pissannut, kun ei oikein osaa tai löydy. Toivottavasti ei sitten muuten omaksuisi moista tapaa!