Sunnuntai-aamun karkeloissa ehdittiin raapaista 2 kivaa ratapätkää. Valitettavasti kaikki olivat paikalla, joten varsinkin jälkimmäinen pätkä jäi taas tosi kiireiseksi. Nyt ei muuta voi kuin toivoa, että joka kerta ei olis kaikki paikalla, ehtis paremmin keskittyä, eikä vain hutaista.

Eka pätkä oli muka helppo alkupätkä, mutta oli siinäkin toki yksi vaativa kohta. Eli alku. Siinä oli ei nyt ihan hyppyneliö (yhdellä sivuista oli 2 hyppyä), mutta vähän siihen tyyliin hyppyjä + yhdessä nurkassa putki todella lähellä 2 hyppyä (niiden välissä oli putken toinen suu). Mentiin 2 hyppyä suoraan, kääntö, seuraavalle ulkokautta, sitten taas suoraan (sen putken vieressä olevalle hypylle) + siitä sitten tiukka kääntö putkeen. Yarra ajautui ensin putkeen liian aikaisin, kun jäin ohjaamaan aika kauas jatkosuunnitelmani takia. Tokalla yrityksellä sain sen menemään väärälle hypylle, kun yliohjasin kauemmas putkesta. 3. kerta sitten toden sanoi ja tosi hieno viritys siitä tulikin! Koira siis putkeen luvalla ja ihan oikeassa järjestyksessä hypättyjen hyppyjen kautta. Siitä lähdin rohkeasti paahtamaan seuraavaan ohjauskuvioon (koiran & putken ja mun väliin jäi yksi hyppy), jossa hypättiin ensin normaaliin suuntaan seuraava hyppy, josta voimakas työntö ulospäin hypylle (puomi oli vetämässä ekan hypyn jälkeen). Kierrätin hypyn lyhempää kautta + sitten sinne puomille. Tähän kohtaan tuli 3 toistoa, joista 2 ekalla odotin liian kauan työnnön kanssa, jolloin koiran hypyn jälkeinen kaari meni pitkäksi, se seuraava kierto sieltä ulkopuolelta takaisin esteitä kohden oli joka kerta hyvin niukka ja lyhyt. Loppu oli sitten ihan helppoa- puomi- pituus -okseri- kääntö takaisinpäin- keinu- A- josta 90 asteen käännös- hyppy -hyppy. A:n kontaktilla otin suotta askelen eteenpäin ennen hypyille kääntymistä, siitä taas pieni ylimääräinen kaarros.

Välissä otin päädyssä pujottelua, joka ei ollut ollenkaan radalla tänään. Jatkoin sitä samaa vientikulmaa kuin viimeksi vapaaharkoissa. Eli nyt tultiin 1 hypyltä koira mun oikealla puolella avokulmaan ja jatkoin siitä koira edelleen oikealla. Nyt kääntyi tosi hyvin jo ekasta välistä jatkamaan pujottelua. Tosin taisi yhdellä toistolla tulla hivenen takeltelua, nimittäin keskellä sekosi askelissaan. Mitään ohjausvirhettä en tajunnut ainakaan tekeväni, mutta onhan sekin toki mahdollista. Vielä muutama normitoisto ja kaikki virheettä. 

Toinen rata oli alultaan samanlainen muutaman esteen verran, mutta nyt mentiin sinne putkeen jo siinä kohdin, mistä Yarra alunperin menikin. Eli se jo osattiin ja nytkin osasi:). Sitten putkesta jatko sinne hypyille, mistä ekalla radalla jälkimmäinen hyppy tehtiin ulospäin, nyt sama hyppy kierrettiin takaakiertona ulkokautta sisäänpäin. Ja kuten arvata saattaa, kiirehän siinä tuli. Ohjaussuunnitelma uusiksi, en millään ehtinyt työntää koiraa normisti. Tehtiin siis seuraavasti: oli leikattava putken jälkeisellä hypyllä ulkokaareen ja sieltä hienosti taitella koiraa ensin vähän vasemmalle ohi siivekkeen, sitten taitto oikealle hypylle, taas leikkaus+ jatkoon. Kyllähän Yarra ohjautui, tosin hiukka kankeasti + tuli himppasen verran kaarta. Harmi, kun ajanpuutteen vuoksi ei ehditty tuota kohtaa yhtään hioa:(. Lopussa oli sen verran vaativa kohta, että siinä meillä(kin) meni muutama toisto ennen nappisuoritusta. Tosin aika nopeasti Yarra kyllä suoriutui... Eli siinä tultiin puomilta suora putki- hyppy- putki- hyppy- jäin tekemään sylkkärin toiselle hypylle- takaakierto (10 cm päästä) putkensuunvierestä hypylle + siitä loppuhypylle. Taisi Yarra 3 krt juosta sinne putkeen ennenkuin onnistui. Viimeinen toisto oli kyllä mainio. Tuohon koiraan on luottaminen, se taisi tuossa kiireessä vähän taas unohtua... Mun täytyy tähän vielä kerran valittaa, että muhun valitettavasti vaikuttaa tuo aikapula. Eli en pysty ajattelemaan saatikka toimimaan rauhallisesti, kun aika hupenee. Eli menee hermoiluksi ja hosumiseksi. Väitän, että tuokin putkensuunohitus olisi onnistunut paremmin, jos olisin saanut tehdä ilman aikapulaa. Mutta rata oli niin kiva, että se on kyllä yritettävä piirtää ja treenata noita kuvioita joskus paremmalla ajalla ja rauhassa. Jos ei ennen, niin sitten kesällä Mutalassa:)-.