Olis jo aika jonkin onnistua. Mutta ei ja ei, pelkkää epänonnea on tarjolla.

Yarran treeni oli 5 äijää, 1,3 ja 5 näyttäytyen, matka täysi, 2 ja 4 valmiina puolimatkassa. Eka alueen vasemmalle puolelle. Pisto oli ihan ok, paitsi pieni ylimääräinen kaarros oikealle. Alueen oikealla puolella oli sitten se eka valmis. Vähän ennen koiran suoritusta kävi joku marjastajan pihulainen käveleskelemässä tuoreen hajuvanan poikki alueen. Koiralla nousi nokka aika ylös lähetyksestä ja lähti voimakkaasti vasemmalle (kohden tuota paikkaa, mistä marjastaja oli  mennyt). Mene ja tiedä täysin varmasti, oliko tuo ylimääräinen tuore haju se ongelma vai oliko koira vain yksinkertaisesti epävarma vai oliko lähetykseni epäselvä. Yritin kutsua koiraa takaisin luokseni, mutta se vain tuli sinne päin ja pongasi siitä maalimiehen. Tavallaan tottelemattomuutta... mutta ainakin sitten vihdoin löysi. Maalimies oli tosin eri puun juurella, kuin mikä oli tarkoitus. Tosin se nyt tuskin oli ratkaiseva seikka tässä sekavuudessa. Kolmas taas näyttäytyi, meni ihan hyvin ja reippaasti. Sitten se neljäs sinne samalle (marjastaja) puolelle kuin ekakin valmis. Edellisen valmiin toisinto muuten paitsi, että sain koiran kutsumalla luokseni, kun lähti etenemään taas mihin sattui. Viimeinen taas näytöllä ja olikin päivän paras, koira meni täsmälleen sitä linjaa, mitä tarkoitettiin:). Parempi mieli loppuun.

Morrikselle eka pisto vasemmalle (tyhjä), sitten 3 peräkkäistä löytöä, joista eka ja vika umpipiilossa. Sinne vasemmalle etukulmaan oli viety edelliselle koiralle hämypiilo, jonka pyysin poistaa ennen Morriksen suoritusta. Arvaa oliko muistettu poistaa?!? Siis ei. No, ajattelin sitten, että otetaan riskillä lähetys ja katsotaan mitä tapahtuu. Ei olis kannattanut, vaan olisi pitänyt luottaa ensimmäiseen ajatukseensa. Morris nimittäin ilmaisi siellä tyhjällä piilolla. Kielsin, pyysin takaisin ja lähetin uudestaan. Ilmaisee taas. S*ata*an idiootti. Siis minä... Hain itse piilon pois ja vielä lähetys. Käy tasan niinkuin olin olettanutkin. Koira etenee tuohon piilon kohdalle (noin 30 metrissä) ja lähtee siitä etenemään alueella. EN sitten enää jaksa ottaa uudestaan, turha virhe kun tuli jo tehtyä. Ne löydöt sujuukin sitten jo lähes oppikirjamaisesti. Keskimmäiselle maalimiehelle lähti vähän eri suuntaan mihin näytin, mutta koiralla olikin vain aikomus oikaista perille. Kun oli jo haju nokassa:).

Mitähän ensi kerralla onnistutaan sössimään? <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Pistetään tähän vielä muistiin itselle, että Yarran lähettämisestä tuli muutama havainto;

* lähetän valmiille eri tavalla kuin sille näyttäytyvälle maalimiehelle

* muista laittaa käsi koiran kuonon viereen, ei liian ylös

* siinä koiran päätä ohjatessa oikeaan suuntaan, voisi sanoa koiralle jotakin ennen varsinaista "äijä"-käskyä,  vaikkapa "siellä”

* näin tehdään sekä näyttäytyvälle, että valmiille äijälle

tosin Yarra tarvitsee vielä vahvistusta tuohon suoraan etenemiseen, eli näyttäytyviä maalimiehiä yhä vaan

* marjastajille: älkööt vaivautuko meidän hakumaastoihin:)