Yellon bh-kurssi alkoi tänään. Aloiteltiin sääntökertauksella (jotka onkin Morriksen bh:sta vähän muuttuneet) ja sitten jo itse treeneihin. Tehtiin pareittain (kurssilla on 4 osallistujaa): toinen koira paikallamakuuseen ja toinen teki seuraamista.

Yello aloitti setin seuraamisella. Painoi ja oli banaanina..... jepulis kukahan on treenannut tätä "ongelmaa" pois. En kamalasti pidä sitä ongelmana, mutta sitähän se on.

Muistilistaa: * liikkeellelähtö: ensin käsky, sitten pieni odotus ja liike * oikealle kääntyminen: auta tässä vaiheessa koiraa vartaloavulla ja etene rivakammin - nyt jään hidastelemaan käännökseen erityisesti koiran puoleisella jalalla * tee pohkeenväistö-seuraamista, jotta koira oppisi käyttämään takapäätään(kin) käännöksissä * kävele SUORAAN, älä anna koiran ohjata sillä painamisella, ota vaikka kiintopiste edestä.

Sekä vielä: sivulletulossa, jos tarvitsee korjata suoruutta, koira liikkuu ja korjaa, ei ohjaaja. Yello ei jostakin syystä tänään oikein suorittanut perusasentoa (seuraamisen yhteydessä). Se oli vähän omituista, kyllä se joskus jättää tekemättä, mutta että JOKA kerta. Olisko harjoituksen puutetta?!? Henkilöryhmäkin otettiin, eikä mennytkään sellaiseksi kaaokseksi, mitä pelkäsin. Ihan ok ekaksi kerraksi! Myös ilmoittautuminen tapahtui yllättävän rauhallisesti. Hyvä Yello!

Paikallamakuussa ei muuta huomautettavaa kuin lonkka-asento. Jopa ohikulkijat ihastelivat tottelevaista mustaa koiraa, joka makoili rauhallisesti paikoillaan.