Tänään Tampereella oli TK2 koulari  ekan kerran tarjolla ja sepä olikin jännittävä juttu. Ohjaaja meinasi pilata koko jutun ja vähän pilasikin. Mutta onneksi se näkyi pisteiden valossa vain 2:ssa liikkeessä, joten päästiin kuin päästiinkin ykköstuloksen puolelle! Yello otti siis 3:n kokeen suoralla koulutustunnuksen TK2. On se vaan mahtava koiruus!! Koira kylllä reagoi ohjaajan jännittämiseen eikä sen tekeminen ollut ihan parhaan mahdollisen tuntuista. Mutta siitä ei voi koiraa syyttää, vaan ohjaajaa! Se 3. ykkönen kun oli tarjolla, se pisti vähän yliyrittämään....

Kootut selitykset, tuomarina Ilkka Sten:

Paikallamakaaminen 10. Ei huomautettavaa. 

Seuraaminen taluttimetta 10. Ihan hyvä seuraaminen! Seuraamiskaavio oli aika pitkä ja siinä oli monta pysähtymistä. Perusasennot Yello otti vähän hitaasti. Tästä tuomari sanoikin meille lopussa, että seuraaminen on tosi hyvää, sitä ei enää "tarvitse" treenata, mutta perusasentoihin täytyy saada lisää vauhtia. Vielä avossa ei vähentänyt pisteistä, mutta jatkossa sitten vähenee tälläkin tuomarilla.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10. Hyvin meni.

Luoksetulo 8½. Stoppi valui jälleen pari askelta, muuten priima. 

Seisominen seuraamisen yhteydessä 10. Ei lisättävää. Kiva juttu!

Noutaminen 7. Dodiin, päästiin ongelmaliikkeisiin. Eli ohjaajan jännittäminen alkoi nyt heijastua koiraan. Yello teki hienoa ja rivakkaa noutoa, kunnes olisi pitänyt tulla ohjaajan viereen. Jäi siihen mun oikealle puolelle seisomaan kapula suussa. Kerrankin tajusin, että en lähde säätämään, vaan liikkeenohjaajan "käskystä" pyysin irrottamaan kapulan. Siitä sitten seuraavalla käskyllä koira vierelle.

Kauko-ohjaus 8. Molempiin istumaannousuihin tarvittiin 2 käskyä. Onneksi ei kolmatta....

Vapaa estehyppy 9½. Ei kolautusta tällä kerralla. Istumisessa ilmeisesti hieman häikkiä, siitä puolikas pois.

Kokonaisvaikutus 10.

Yhteispisteet 182,5 p, TK2. 1-tulos, sijoitus 2. KP.

Seuraava koe sitten voivoissa:D