Ja vaihteeksi agiliidossa, tänään treenasimme vapaaharjoitteluna porukalla, joka osallistuu SM-kisoihin. Tehtiin pari ratapätkää, joilta ei vaikeutta puuttunut:). Nuori Yarra-kelpie pärjäsi vallan mainiosti! 

Ekalla radalla oli heti alussa pujottelu vaikeassa kulmassa muurin jälkeen eli näkymättömissä. Sitä Yarra ei heti ekalla yrittämällä hoksannut, mutta nopeasti korjauksen jälkeen kyllä. Pujottelun jälkeen oli 3 hyppyä ahtaasti vaikeahkoissa vinoissa kulmissa, joissa ei epäröintejä. Hyppyjen jälkeen oli tosi vaikeasti putki tärppinä, jonne toki mentiin, mutta kauimmaiseen putkensuuhun. Yarra ei vilkuillut yhtään sitä väärää putkensuuta! Ekalla kierroksella tosin tuli yllättäin ulos putkesta, kun lähdin peruuttamaan jatkotilanteeseen liian nopeasti. Loppuradalla oli myös putki-tärppi (sinne ei menty ollenkaan), taas hienosti ohi. Pujotteluun tultiin vielä uudestaan A-esteeltä avokulmaan, joka mentiin rehvakkaasti. Tokalla kierroksella tuli pujotteluunsyöttöön hieman ylimääräistä kaarta, mutta ei virhettä. 

Toiselle radalle sitten vielä lisättiin vaikeusastetta. Alkuun hyppyjen välistäveto, josta suoraan hypyn takaakiertoon, josta tosi vaikea pujottelukulma (lähes yhtä vaikea, kun keskiviikon treeneissä). Taas takaakierron kautta puomille, josta vielä yksi takaakierto, keinulle, renkaalle ja väärinpäin olevaan putkeen. Loppusuora käsitti vinohyppyjä + samaisen välistäveto- hyppyhässäkänkin, joka oli alussakin. Niin ja vielä yhden tosi hyvänä tärppinä olleen hypyn ohituksen. Huh, huh, tuolla radalla oli vääntöä! Ekalla suorituskerralla onnistuin ohjaamaan epävarmuuksissani Yarran pujottelun jälkeisessä takaakiertohypyssä koiran väärälle puolelle. Alusta uusiksi ja vain 1 virhe (putkeen kielto, kun lähdin taas liian liukkaasti jatko-ohjauspaikkaan). Koira kulki tosi hienosti, ei voi muuta todeta! Tokalla kierroksella ei tainnut tulla myöskään muuta virhettä kuin taas tuo samainen putkeensyöttö-pirulainen....

Lopuksi otin vielä lyhyen ja helpon treenin 4 hypyllä + noita vaikeita putkenhakemisia. Ettei vain jäisi takaakierrotja välistävedot päälle:). Hypyt olivat "viuhkana", jolloin tuli taas sitä keskimmäiselle eli kärkihypylle irtoamista. Valssausta ja lähetystä, ihan normijuttuja. Hyvin kulki koiruus!