Lähdettiin Mutalaan ja siellä on just nyt mun mielestä parhaat kelit agilityyn. Sitten kun kenttä kuivuu, se onkin jo ihan liian kova. Yritän käydä nyt siis mahdollisimman ahkerasti. Haaveissa oli puomin nostaminen kentälle, mutta sitten voimat meni muuhun, vähän epäoleelliseenkin. Rengas on siinä tiellä ja joku valopää on ruuvannut sen niin, että ilman työkaluja sitä ei saa palasteltua osiin ja pois tieltä. Se oli siis pakko nostaa ulos asti kokonaisena, samalla vaivalla tietysti ihan treenatakin sitä:). Huh, ei ihan paras juttu se nostaminen ja siirtely. Lisäksi tein vähän lumitöitä, jotta loppuviikosta saisi myös A-esteen hangesta irti ja käyttöön. Eiköhän se onnistu!

Mutta otin siis sen renkaan, muutaman hypyn ja putken esiin. Eli sama setti kuin lauantainakin, mutta eri muodostelmaan toki. Rimat edelleen normaalia matalammalla. Tehtiin 2 pientä pätkää ja vauhti oli Yellolla aika kaamea, siinä sai itsekin painella tosissaan, jos meinasi ehtiä! Eka kuvio sisälsi kulmauksen 3.hypyllä -> siitä tuli parempi linja jatkohypylle + vielä putken väärä pää jäi ihan huomiotta, kun oli sopiva linja kohden oikeaa päätä. Putkesta renkaalle, jossa niisto ja tiukka käännös takaakiertoon. Takaisin renkaalle ja taas putken väärästä ohi ja kohden oikeaa. Loppusuoraa ennen oli sitten vielä 1 kpl veto hypylle & täyskäännös ja sitten ne loppusuoran hypyt.  Yello teki 2 puhdasta suoritusta. Ekassa kulmaus jäi hivenen vajaaksi, kun se ei oikein tottele näitä, vaikka olisin ihan sen linjalla sekä olin myöhässä tuossa täyskäännöksessä ja tuli kaarrotusta kuinkas muuten... Tokalla kierroksella sitten olin jämäkämpi ja Yello totteli kulmauksen ja sain pidettyä ajoituksen ja ajatuksen kasassa täyskäännöksessä. Tosi hieno pätkä tuo, se oli jo agilityä se!

Yarra teki tuon saman kuvion kertaalleen. Se taisi kostaa mulle viimekertaisen rangastuksensa nakkivarkaudesta (=jäi ilman iltaruokaa). Ruojake tinttas mua käteen tuossa renkaan niistossa. Muuten puhtaasti ja hienosti, erityisesti kulmauksessa & täyskäännöksessä Yarra loisti... Toiselle vaikeaa, toiselle kuin vettä vaan.

Toinen kuvio oli sitten astetta haastavampi tai se alku siinä. Aloitushypyn jälkeen tuli 2 takaakiertoa siten, että ekaan oli pakko lähettää koira aika itsenäisesti, muuten ei ehtinyt näyttämään seuraavaa. Ajattelin, että en ehtisi. Takaakierrosta sylkkärillä koira putkeen, renkaan kautta hypylle, jossa valssaus ja vielä takaakierto. Loppu helppoa hyppy, rengas, putki (väärän pään ohi) ja loppusuorahko 2 hyppyä. Mutta mitä vielä, lähetin rohkeasti sille helpommalle takaakierrolle ja ehdin mainiosti näyttää sen seuraavan. Yello oikein taiteili itsensä hienosti riman yli ja loppu ok. Mitä nyt vähän olin myöhässä valssissa, joka sitten vähän valuttikin hyppylinjaa. Tokakierroksella sain senkin korjattua. JA alkukin onnistui, edelleen.

Yarran kanssa sama pätkä taas kertaalleen. Yarrakin teki puhtaasti ja varmasti. Sen kanssa kun nuo käännökset ovat edelleen astetta helpompia kuin Yellon kanssa. Aika paljonkin helpompia... Kummallekaan koiralle ei  mitään virheitä näissä pikkutreeneissä.

Sitten Yellon kanssa vielä tokotreeniä päälle. Ensin seuraamista, jossa normaalikävelyn lisäksi tehtiin hidasta käyntiä. Ja se oli varmasti tosi kamalan näköistä, vaikka en itse nähnytkään. Yello taitaa koko ajan meinata istua ja vääntää itsensä ihme banaaniksi.... En oikein osaa sanoa, mitä sen kanssa pitäisi asian suhteen tehdä ja treenata. Normaalissa kävelyssä taisi olla taas vaihteeksi enemmän painamista. Tästä jatkettiin kauko-ohjaukseen, jossa nyt vähän häröä. Kun kävin palkkaamassa ekasta asennonvaihdosta (istumaannousu siis) ja käänsin selkäni, Yello valui maahan. Ei ole tuota muuten aikoihin tehnyt. Aloitettiin sitten alusta koko liike ja nyt meni hienosti. Maahanmenot eiliseen tapaan tosi nopeat. Istumisessa tein jekun, kun koira oli käskystä istuma-asennossa annoinkin seuraavan käskyn (ilman käsimerkkiä) "istu". Toinen etujalka ehti nytkähtää, mutta Y korjasi sen nopeasti takaisin:).

Sitten tehtiin hyppyä. Jossa ei muuta vikaa (jos ei lasketa sitä hypyn reunaan kääntymistä sellaiseksi), kuin se loppuosan vierelletulo. Ei tänään ollut se päivä, että olisi pystynyt. Välillä menee jo tosi hyvin, mutta kun nostaa näiden treenien määrää, missä en auta koiraa, suoritukset menevät epävarmemmiksi. Taitaa olla ikuisuusongelma tämä! Valitettavasti se sitten kertautuu jo 3:ssa liikkeessä avoluokassa. Ärsytys. Sitten siirryttin kapulan kanssa temppuiluun. Ensin juoksutin Yelloa kapula suussa 2:n eri siivekkeen ympäri isoa kahdeksikkoa. Se oli Yellosta tosihauskaa. Noutoa tehtiin sitten myös niitä tuttuja eli loppuosaa ja kokonaista lelupalkalla ja ihan viereen asti. Väljä sivulletulo. Sen verran positiivinen täytyy olla, että useimmat jäivät kyllä vain 10 cm liian kauas ja koiran asento oli muhun nähden suora. Olen muutaman kerran tehnyt niin, että en "hyväksy" väljää asentoa vaan menen alta pois ja käsken koiran uudestaan viereen. Tämä toimisi, jos heti uusi yritys olisi hyvä. Nytkin kun jouduin käskemään muutaman kerran, Yello tietysti paineistui, kun ei sitten tiennyt, mitä halutaan. Välillä vetää kysymysmerkiksi, miten sen saisi varmemmaksi.

Sitten vielä luoksetuloa - 2 kpl pysäytyksellä (avustin ottamalla yhden askelen kohden koiraa samalla kun sanoin käskyn ja 1 kpl suora lopuksi. Hurja oli tässäkin vauhti. Olin suunnitellut vielä ottavani ryhmäpaikallamakuun (kera Yarran) häiriköitynä (pallolla yms heitellen), mutta unohdin. Toivottavasti olisi taas pian mahdollisuus ryhmätreeneihin, kyllästyttää jo tämä yksintreenaus.