Su 21.5 hyppyratastartti Treella (hyl). Taas suora putki! Ha, mutta onneksi ei mahdoton ehtiä. Ehdinkin hyvin, tosin alla oli jo 10 vp siinä vaiheessa (rima + kielto sille suoralle putkelle, kun yritin ottaa etumatkaa, Y. lähtikin perään). Keskityin siihen ehtimiseen niin, että seuraavassa hetkessä unohdin ratasuunnitelman ja Y. livahti väärinpäin hypyn. Loppu taas meni hyvin, paitsi, että rima taisi tippua.... Rimat oli eri tasoilla, 55, 60 ja 65. Kaikki tippuneet taisivat olla 65. 

Ma 22.5 Villen rääkkitreeneissä. Tehtiin täyspitkää rataa, kontakteista A ja puomi radalla. Nyt pysyivät rimat paremmin, 1 tai 2 tippui, ohjausvirheestä. Lähettelyt ja ehtimiset onnistuivat ok. Yhtä putken jälkeistä hyppykuviota tahkottin moneen kertaan. Yritettiin persjätöllä ja mä en niitä kyllä hallitse! Jäin aina odottamaan ja varmistelemaan ekaa hyppyä, joten myöhästyin aina tokasta. JA Yello joka kerta ohi. Saatiin se lopulta tehtyäkin. A:n jälkeinen U-käännös oli se, missä rima tuli alas. Mä olen noissa aina koiran tiellä (hypyt eivät olleet aivan vierekkäin, yli 180 asteen käännös. Juurikin noissa aina oon tiellä, kun pitää koiraa pikkusen saatella siellä takana. 

Tehtiin samalla radalla vielä toinenkin kierros. Nyt persjättökohta valssein ja taisi onnistua heti. Lopun pujottelun jälkeistä hyppytilannetta hiottiin. Eli yritin käskyttää Yellon suorittamaan ja itse lähdin samalla karkuun toiseen suuntaan kohden maalihyppyä. Herkästi Y lähti mun mukaan, mutta saatiin jonkunmoinen onnistunutkin suoritus tulemaan. 

Ti 22.5 kisanomaiset tokotreenit Haavistolla. 2 kehää. Yellolle ekassa kehässä liikkeestä istuminen, joka onnistui! Luoksetulo (suht ok, toki vauhtia saisi olla enemmän ja pysähdykset napakampia, mutta ihan ok se oli. Alun maahanmenoon taidettiin tosin tarvita 2 käskyä. Tuo olis nyt jonkunasteinen ongelma tuo.... Viimeiseksi hyppynouto, heitin aika kauas ja Yello kiersi esteen tullessa. Hups. Uusin tämän, vaikka oli "kisanomaiset". Tokassa kehässä seuraaminen ja kaukot. Seuraaminen tuntui tosi hyvältä, vaikka se olikin lähempänä pk:ta kuin tokoa.... Mutta siksi se varmaan tuntuikin hyvältä:). Alussa oli yksi ihmeellisyys, kun Yello alkoi haukkua! Teki liikettä, mutta haukkui. Ohhoh, ehti haukahtaa 3 krt ennenkuin hämmästykseltäni ehdin reagoida. Hiljeni heti, kun sanoin Ä-Ä. Peruutusaskelissa perusasento jäi vajaaksi, siihen vartaloapu. Kaukoissa tulkitsin vahingossa yhden siirtymän väärin, joten sarja oli vähän ylipitkä. Y. eteni noin 40cm. On se vaan vaikea liike! Mutta hei, kaikki vaihdot yhdellä käskyllä.

To 24.5 Tokotreeniä Mutalassa ennen pk-jälkikisatalkoita. Rakensin ruudun siten, että Yello ei nähnyt ja vein pallon lähelle takarajaa. Pikkuisen seuraamista ennen ruutuunlähetystä. En seurauttanut kuitenkaan ruudun läheltä. Seuraamisessa oli vähän samaa fiilistä kuin tiistaina, eli ylivirettä... Ruutuun lähti ekalla käskyllä, ja löysi ihan perillekin, vauhti vaan loppua kohden hidastui. Uusintatoistoja erityyppisesti (palloa ei enää toista kertaa valmiina ruudussa, vaan heitin sen) ja ne olivat hyviä. Liikkeestä istuminen meni hyvin. Kaukoja vaikeitten vaihtojen hiomista. Tunnari liikkuroituna. Vähän Y. protestoi kapuloilla, onko pakko, ahdistaa, mutta lähti kuitenkin tekemään hommia. Oman toi. 

Pe 25.5 Hakutreenit. Kuuman kelin takia vain 3 ukkoa. Eka näyttäytyvä, muut valmiita. Kaikille menin haukun aikana, mutta maalimies päätti koska palkkaaminen aloitetaan - hyvästä haukusta. Vein sitten koiran itse keskilinjalle seuraavalle lähetyspaikalle. Eka näyttäytyi ja  musta koira selvästi näki - jostakin kumman syystä pari metriä ennen maalimiestä (täydellisen suora pisto) ja kääntyi alueen suuntaisesti. Tuijotin suu auki, koira teki t-ä-y-d-e-l-l-i-s-e-n piston, se yksi vain unohtui, nimittäin maalimies! Uusi näyttäytyminen ja tällä kertaa Yello juoksi OHI maalimiehestä vielä eteenpäin. Teki jonkinlaisen kiemuran ja sitten vasta löytö. Aika mystinen, kun Yellolla on kyllä vahva maalimiesmotivaatio... Valmiit meni aika buoenosti, kumpaankaan ei ihan luotisuoraa etenemistä, mutta korjaamaankaan en joutunut. Kolmoselle oli kyllä vähän ryteikköäkin matkalla, joten varmasti väisti sitäkin. Haukut hyvät. 

La 26.6 Lempäälässä 2 agistarttia. Ekalta radalta 15+5,xx sekkaa yliaikaa. Sarjaesteellä 7ABC tuli 2 rimaa alas. Heti A-rima, joka olikin jaloissani (ihme, etten kaatunut!) ohjatessani C-hyppyä. En muista kumpi jälkimmäisistä rimoista tuli alas. Sitten pujottelun jälkeinen hyppy meni ohitukseen, kun näytin koiralle huonosti (hyppy pystyssä kulmassa) ja se tulkitsi, että hypyn ohi ja seuraava este on putki.... Kävi melkein putkessa ja sain kuin sainkin korjattua hypylle takas. A:n alastulossa seisotin vähän ylimääräistä. Joten yliaika tuli maassa ollutta rimaa varoessa, kiellon korjauksessa ja kontaktilla. Kaikenkaikkiaan suht hyvä fiilis tästä radasta. Hyviäkin pätkiä oli. Toisella radalla oli kaikenlaisia haasteita. Se vaikutti simppeliltä, mutta maxeissakin vain 2 nollaa. Me karautettiin karille pituudella. Pituus oli hivenen ohi linjalta, ja mä olin sijoittunut väärin ja vauhtini oli liian hiljainen, pitihän sitä edellisen esteen suorittamista varmistaa... Y. ehti pituuden ohituksen jälkeen käväistä putkensuussa ja siitä hyl. Sössin myös yhdellä hypyllä, en saanut oikein kerrottua seuraavaa suuntaa ja Y. kääntyi väärään suuntaan ja hyppäsi sitten ees ja taas hypyn. Ja vielä samantyyppinen ohjausvirhe ennen pujottelua kuin ekalla radalla pujottelun jälkeen. Eli en merkannut riittävän hyvin hyppyä koiralle. Pirun tarkka se noista on. Pujotteluun olin ajatellut läyeroinnin + sivusuuntaetäisyyden ottamisen treenimielessä, jos on virheitä alla. Ja muistin! Loppu - pujottelu, + 3 hyppyä menivät tosi sulavasti (monella oli näissä vaikeuksia tai kömpelyyttä). Saatiin mekin tähtihetkemme, vaikka se kesti vain 4 estettä, siitä jäi hyvä fiilis. Kyllä se tatsi sieltä vielä löytyy. Lähellä jo ollaan virheistä huolimatta. Koira on kuuliainen (radalla, ei ennen eikä jälkeen....:) ja nöyrä. Ne ohjaukset kun vielä saadaan osumaan, sitten tuloksetkin taas paranevat. Ennen SM-kisoja vielä 3-5 starttia.