Lieto 29.4.2007

 

Agiliitokisoissa Liedossa Yarran kera. Ohjelmassa oli 3 virallista rataa ja 1 epävirallinen, Turku Tourin finaalirata.

Ensimmäinen rata:

Ohjaajan pelimerkit katosivat esteellä numero 5 (putkesta putkeen-hässäkässä), eikä niitä sen jälkeen löytynyt mistään.... meno oli aika kauheata ja se hylly viimein tuli radan takaosassa, A-esteellä. A:n alastulossa tuli yllättävä kontaktivirhe (koira on nyt sekaisin näistä vaihtuvista A:esteen jyrkkyyksistä, piruvie!), koira jotenkin ihmeellisesti putosi esteeltä. A:n jälkeen oli jyrkkä kääntö takaakierto-hypylle ja putomista märehtivä ohjaaja käänsi huonosti ja sai koiran kääntymään uudestaan sinne A:lle. Ja kuin ihmeen kaupalla oli siis tuohon A:lle asti se nolla alla. Loppurata sähellystä. HYL.

Toinen rata:

Se oli jo aika paljon sinne ja päin. Jotta onneksi jotakin osataankin. Lähdössä aiheutin valitettavan epäröinnin koiralle, joka hyppäsi huonosti ekan hypyn ja rima alas. Jäin sitä sitten vähän harmittelemaan ja esteellä nro 4 hylly (putki A:n alla ja ohjasin, siis ohjasin koiran A:lle, kun tarkoitus oli mennä putkeen..). Jätin tällä kertaa harmittelut narikkaan ja päätin ottaa kivan harjoitteluradan. Ja loppurata vedettiinkin tällä viisaalla päätöksellä suvereenisti virheettömästi! Yhdessä takaakiertohypyssä oli kangertelua (mikä olikin tällä harjoittelulla odotettavissa oleva juttu), mutta muuten saatiin tehtyä hienoa! Tästä jäi hyvä mieli:). Otin kontaktit hieman pidemmän kaavan mukaan, kaikki onnistuneesti + muualla keskityin rentouteen ja koiran kannustamiseen. Tulos siis HYL.

Kolmas rata:

Hyppis. Just joo, 5 estettä jäljellä ja nolla alla ja sitten pamahtaa.... pujotteluvirhe! Kulma oli avo, mutta ei mahdoton. Luotin pikkasen liikaa koiraan ja jouduin sitten katsomaan, kun se vain juoksee ekasta välistä läpi ja toka jää taivuttamatta.... olis pitänyt ite vähän jarruttaa! Nopea korjaus, mutta sitten jään maleksimaan ja yhtäkkiä muistan, että pujottelun päähän piti tehdä valssi... No eihän Yarra (vielä) kestä äkillistä spurttia pujottelun päähän, viimeisestä ohi. Sitä korjataan taas ja loppu sähellykseksi. Koira hyllyttyy putkella, hyppää sen päälle, kun ohjaaja on vihainen itselleen siitä pujottelun sössimisestä ja ohjaus on sieltä ja syvältä. Mutta hienosti meni, jos ei lasketa tuota loppua:). HYL.

Turku Tour finaalirata (epävirallinen kisa)

Tarkoitus oli ottaa tämä rata ns. "harjoitteluratana". Kyseessä oli siis kutsukilpailu ja olin päättänyt ottaa sen ns. ilmaisena treeninä. Porukka on sen verran kovatasoista ja meidän(=lue mun) sähellys nyt siinä vaiheessa, että muuta on turha odotella. Ja tämä rata  oli päivän onnistunein siinä mielessä, että nolla tuli, mutta oltiin kyllä hitaita. Osittain tarkoituksella, osittain vahingossa. Ensimmäinen hidaste oli puomi, jonka alastulon otin tarkasti varmistaen. Siitä siirryttiin valssaus-osuudelle, jossa viimeisen valssin olisin saanut jättää tekemättä, kun suoraan "syöksyin" väsynein jaloin koiran eteen hidastamaan. Viimeinen niitti koira-paran estämiselle oli A:lle vienti, jossa viime tingassa huomasin, että en ehdikään pökkelöjaloillani valssata ja jouduin valitsemaan leikkauksen. Käskytin koiran A:lle ja jyräsin saman tien leikkailemaan. Koira jysähti niille jalansijoilleen esteelle ja pyrki pois. Kannustin sen kuitenkin raapimaan itsensä harjalle asti ja siitä vielä samantien kontakti-käsky... arvata saattaa, että tuon esteen suoritukseen meni sekunti poikineen. Lopun valssauksissa en sitten enää ehtinyt liiemmin sössöttää ja nolla piti... Koira parka, joutuu kestämään tällaista tumpeloa! Edellytykset olisi koiran puolesta jo vähän parempiin esityksiin. Treenataan ja treenataan vielä!

Viikon päästä Yarra starttaa vielä 3 starttia ja jää sitten kisatauolle, mutta treenaa sitäkin ahkerammin. Tämä on lupaus, joka mun on pidettävä! Nyt on turha kisata, kun ollaan vaiheessa ja sitäpaitsi on aivan liian epäreilua  kokemattomalle koiralle tuo A:n vekslaus. Osa tuomareista kun jo nyt (vaikka säännöt ovat vielä entiset) laskevat sen A:n matalaksi myös makseille. Kisaamme sitten taas, kun A on aina joka startissa samalla korkeudella. Ja ohjaaja on löytänyt ne kadoksissa olevat pelimerkit!