Eilen lauantaina 2 (tai no, 1,3 starttia....) Treella. Eka rata oli ruotsalaisen tuomarin erikoisen sumppuun ahdettu agilityrata. Eli hallintaa, ei päätöntä juoksemista. Vaikka epäilin hallintaakin hankalaksi, ei, se osoittautuikin olevan ihan helppo juttu. Koira oli tosi kuulolla! Eikä se nollakaan kauas jäänyt. Puomin jälkeen pelkäsin tärppihyppyä, joten vein oikealle hypylle liian nirkosesti ja rimasta sitten vitonen. Siihen meni sitten se palkintopallisijoituskin (3.). Ei meinaan nollia tullut montaakaan. Toka rata oli sitten suomalaisen tuomarin hyppis. Tiedän kyseisen tuomarin radat haastaviksi, enkä olisi ilmoittautunut, jos olisin tiennyt tuomarijaon. Ei olla koskaan taidettu onnistua millään tasolla tämän tuomarin radoilla. Eikä nytkään. Alku oli (kaikille) tosi haastava, jos koira on nopea. Este nro 4 oli suora putki ja sitä ennen este nro 3 (muuri) mentiin siten, että tällaiset vanhan koulukunnan edustajat eivät ole opettaneet sellaisia kuvioita itsenäiseksi. Joten siinä sitten jo sössittiin kolmosesteellä, nelosella jäin jälkeen valovuoden eikä se seuraava (pituus) sitten onnistunut koiralta seisovilta jaloilta. Vaistomaisesti alitajunnasta lähti voimasana ja tuomari osoitti meidät ulos radalta. Ihan oikeutettuhan tuo päätös oli, mutta harmittaa koiran puolesta, Sai rangaistuksen, syytön parka. 

Tänään sunnuntaina on oltu jo hakumetsässä. Yellolle sama treeni kuin viimeksi, paitsi ukkoja 1 enemmmän eli 4. Kaikki valmiita ja mä menin haukun aikana paikalle. Mun luvasta sai alkaa palkata. Pistot 2 hyvää, 2:ta jouduin korjaamaan, kun vähän kaarrotti. Uudet lähetykset ok. Haukut tokaa lukuunottamatta hyviä. Vika tais olla paras. Mutta ensi kerralla sitten jo muunlaista treeniä.

Illansuussa käväistiin vielä Treella kirmaamassa 1 kisarata, hyppis. Rata ei ollut niin mahdoton ehtimis-mielessä kuten eilinen, vaikka tässäkin mentiin suora putki 2 krt. Valitettavasti meidän suoritus vaan ei ollut oikein balanssissa. Rimat oli eri korkeuksilla, 55, 60 ja 65cm. Yello taisi roiskaista lähes kaikki 65 senttiset alas:(. Suoraan putkeen ei mennyt eka käskyllä vaan lähti perääni, kun yritin pinkoa etumatkaa. Tokalla onnistui ja EHDIN! Mutta sitten unohdin ratasuunnitelman ja Yello ehti hypätä takaakierron väärinpäin. Loppu taisi olla sitten aika makea (yhtä rimaa lukuunottamatta). Siinä oli yksi tosi rohkea hyppyohjaus, ja siinä sitten rimakin pysyi. Tosin oli ehkä 55 cm. Mutta ei niin huonoa, ettei jotakin hyvääkin. Kisatalkoot jatkuvat ja treenimäänkin pitäisi. Jospa jalat kestäis treeniä ja kisaamista (yritän niitä huoltaa) ja toivottavasti hyvä flow saavuttaisi meidätkin. Kisoissa tänään oli niiiiiin makean hienoja suorituksia, että kateeksi käypi!