Keskiviikon treeniturnee alkoi esineruutukurssin viimeisellä osiolla eli 5/5. Yellolle vietiin aluksi ruutuun valmiiksi 2 esinettä. Ne oli molemmat vieraita; pieni solmulelu (ennestäänkin tuttu) sekä kankaanpalanen. Tuodessani Yelloa alueelle huomasin, että sehän on ihan out of control ja täpinänappi kaakossa. Eli kierroksia koneessa tuhottomasti. Apuva, olisko ainakin motivointi osunut kohdilleen?? Ekalla lähetyksellä nousi solmulelu. Kankaanpalanen (olisiko ollut jonkun lelun jäännökset) sen sijaan tuotti vaikeuksia - Yello kyllä paikansi sen (mä en aluksi tiennyt missä esineet olivat, tässä vaiheessa mulle oli kerrottu suurinpiirtein jäljellä olevan esineen paikka). Se saattoi seistä hetken esineen vieressäkin, mutta maastonkohta oli sen verran notkelmainen siitä kohtaa, että en nähnyt koiraa. Jos se olisi ollut esineen vieressä kysymässä multa lisävahvistusta, olisi se lisäkäsky sitten kannattanut antaa. Mutta nyt en osaa sanoa varmaksi. Yello teki nyt jo rutiiniksi muodostuneet kuvionsa vaikean esineen kanssa. Tarvii käydä kusella ja juoksennella ilokseen pitkin ruutua. Tarmokkaasti se aina lähtee sinne taakse juoksemaan (tasan tarkkaan tietää, missä esine/esineet on), mutta ei vain pääse yli henkisestä kynnyksestä ottaan niitä suuhunsa. Eli paljon treeniä vierailla esineillä ja erilaisia materiaaleja mahdollisimman paljon! Ja esineillä myös noutotreeniä ja leikkimistä. Esinetreenien lopuksi vielä ruutuun vietiin kuminen kädensija Yellon nähden. Lähetys - löytö - tuonti - loppuriehumiset. Pätevältä ja kätevältä esinekoiralta tuo alkaa pikku hiljaa vaikuttamaan - kunhan saadaan henkiset lukot auki! Ilman tätä esinekurssia haetuttaisin varmaan vieläkin 1:tä esinettä kerrallaan ja joskus ehkä varovasti 2:ta ja auttaen ja helpottaen. Yllättävän hyvin Yello on oppinut.

Esinetreeneissä hyvin tulikin jo osittain alkulämmittelyt tehtyä, joten siitä jatkoimmekin sitten agilitytreeneihin. Tehtiin jälleen 2 eri pätkää, joissa oli sopivasti haastetta. Eka meni meiltä upeasti ja hienosti. Noo, mitä nyt 1 krt väärään putkeen OHJAUS, mutta annoin sen sitten vaan mennä (myöhäistä yrittää korjata) ja jatkoin loppuun. Hienot oli nyt kuviot, käännökset hypyillä, avokulma kepeille ja hypyn takaakierto. Pientä ajoitusta alun hyppykuvioon hiottiin, jotta ehdin paremmin alta pois takaakierrossa.

Toisella pätkällä ajattelin sitten testata kaukaa lähetystä vaikeaan muurikulmaan ja layerointia hypylle etumatkan ottamiseksi. Hyvin huono ajatus - very bad in deed!! Muuri oli väärä este tuohon. Ja se mun etumatka layeroiden suorastaan aiheutti putkeen juoksun (hirmuinen vauhti), kun piti kääntyä kepeille. Huh huh, koira parka, kun joutuu kärsimään (kirjaimellisesti) huonosta ohjauksesta. Kopsautti sen verran etutassujaan muurille, että kielsi sitten pari kertaa muurin. Lopulta uskalsi hypätä. Pujotteluun (kun sain ensin käännettyä sinne) teki hienot itsenäiset mun jarrutellessa siellä takana (keppien jälkeen käännyttiin takaisinpäin hypylle). Yello toimi hyvin, ohjaaja niinkään ei. Ei sitten muuta kuin jatketaan harjoituksia - jälleen.