Sunnuntai - eli agin vapaaharkkapäivä. Tehtiin aika lailla asioita, kun käytössä oli kerrankin ruhtinaallisesti aikaa - noin 40 minuuttia vain Yellolle! Muutin rataakin välissä, jotta tuli vähän hengähdysaikaa. Lopuksi piti ottaa ihan kevyt helppo juttu, mutta se menikin mystisesti tärviölle, ja piti oikein ottaa monta kertaa ennen kuin onnistui. Piirrosta ja tarkempaa selvitystä alempana. Tällä kertaa piirroskuvien laatu on normaaliakin huonompaa, mutta  kai niistä jotakin selvää saa.

Ennen ratasuorituksia tehtiin vähän poispäinkääntöä yhdellä hypyllä - tämä onkin jostakin syystä päässyt vähän unohtumaan. Hmmm, ja ensi yrityksillä koira olikin ihan ulalla, mitä tässä tarkoitettiin. Mutta kuten arvata saattaa, toistojen kautta ymmärrystä tuli ja Yello kääntyikin tosi lyhyesti ja juuri oikeaan suuntaan. Otin vain toisen ohjauspuolen, ensi kerralla muistan(en) ottaa sen toisen.

En piirtänyt kaikkia esteitä, eikä eka pujottelunpaikka ole se mikä se on alla olevissa kuvissa. Myös puomin keskikohdan alla oli putki mutkalla kohden keskilattiaa. Pujottelu oli näiden kahden putken välissä. Tehtiin sellaista pätkää, missä tultiin mutkaputkelta avokulmaan, testasin, pystyisikö lähettämään vähän kauempaa. Eipä pystynyt, on se avokulma vaan sellainen kinkkinen juttu, että ei onnistu ilman apuja ei. Sitten tehtiin vielä sellainen versio, jossa jättäydyin taakse ja koira pujotteli itsenäisesti ja otin sieltä vielä ohi ekan putkensuun ja vasta tokaan mentiin. Tässä ei vaikeuksia.

Sitten siirtelin vähän esteitä ja pujottelu meni eri kohtaan, eli siihen mikä näkyy kuvissa. Tehtiin vielä 2 pätkää, ensin pidempi ja vaikeampi, jossa oli mm. kuvan osoittama layerointi-kohta. Sininen nuoli kuvaa koiran kulkureittiä, punainen ohjaajan. Radalle kuitenkin lähdettiin (ei piirroksessa) hypyn ja keinun kautta, käytiin molemmissa putkissa ja mentiin pujotteluun (ei ongelmia mennä putken vierestä pujotteluun). Pujottelusta hypyn kautta uudelleen keinulle ja sieltä putkeen puomin alle. Siitä pikkuhiljaa lähestyttiinkin kuvassa näkyvää radan loppua. Kuvassa olevan merkkaamattoman hypyn kautta päästään nuolen osoittamalle kurssille. Eka pujotteluunsyöttö layeroiden epäonnistui, mutta loput hienosti, vaaau!

Lopuksi piti tehdä nopea ja helppo "loppukevennys". Siitä tulikin sitten jotakin ihan muuta. Mä en vieläkään käsitä, miten Yello pystyi useita kertoja valitsemaan putken (nro 4) sijasta pujottelun. Aivan mystistä. Muutin tietysti ohjaustakin ja näytin mielestäni tosi selvästi ja alleviivaavasti putkea. Mutta ei! Sitä putken suuta piti jopa hieman kiertää, jotta pääsi pujotteluun. On se joskus vaan niin vaikeaa, vaikka pitäisi olla ihan helppo nakki. Agility on.

Sitten oli pakko tehdä vielä se "oikea" loppukevennys, ettei esteiden putki-pujottelu-välinen taistelu jää viimeiseksi. Otettiin vauhti molemmista putkista ja siitä luvalla pujotteluun. Jeah.

Vielä erityismaininta kontakteista. Puomin ja keinun ylösmenot olivat tänään hienoja. Oikein pro. A:sta ei moitteen sanaa. Puomin alastulossa Yello selvästi vähän puutuu toistoista, joten yritän välillä päästää sen nopeammin jatkamaan, kun on vain ottanut sen oikean asennon ensin. Pysähtely sucks, juokseminen rules.