Testailin tänään vähän aggressiivisempaa ohjaustyyliä Yarran kisastarteissa - eihän meillä ole mitään hävittävää tällä hetkellä. Vain voitettavaa, jos mahdollista. Mujusen tyyli jatkui uskollisena entiselle ja radat olivat aika suoraviivaisia ja sanoisinko helppojakin.

Eka rata oli kuin olikin kontaktirata (olihan siellä keinu). Aikaslailla suoraan mentiin koko ajan, tosin osa putkista (2kpl) oli mutkalla, vain 1 suoraan. No, juoksukilpailuksihan se meni:). Yksi radan harvoista tiukoista kääntymiskohdista meni tärviölle. Alkupätkälle sain tosi hyvän draivin päälle ja mentiinkin lujaa! Keinulta piti (=olisi pitänyt) kääntyä 90 astetta vasempaan kohden suoraa (3 hyppyä ja suora putki peräkkäin..) ja onnistuin viemään löysästi. Yarra lukitsi jo keinulla edessä olevan putken ja lähti sinne luotisuoraan, vaikka mä olin kääntynyt kohden hyppyä. En saanut pelastettua (kääntyi toki pois putkelta), vaan Yarra kiersi sitten KOKO hypyn - oikea "kunniakierros". Jatkettiin tästä puhtaasti loppuun. Tein mm. ns. valeleikkauksen (=omakeksimä termi kaiketi) hypyllä ennen viimeistä putkeensyöttöä. Tiesin, että en ehdi kunnolla työntämään lähempään putkensuuhun, joten päätin viedä näin. Lähdin muka leikkaamaan, mutta heti, kun Yarra oli lukinnut oikean pään putkesta, kiersinkin siivekkeen alkuperäiseltä puolelta ja sitten vain viimeiselle hypylle kiireellä. Se meni hivenen kökösti, vasta tätä kirjoittaessani keksin erään toisen ohjaustavan tuohon, mutta sepä on myöhäistä nyt:) Radalla ei muita kupruja, kuin tuo vika hyppy ja tietysti se kielto. Ja aika oli uskomaton! No, okei olihan tämä oikeastaan hyppyrata, kun keinu oli ainoa kontakti. Yarra hävisi voittajalle 4,75s, tokalle 3,66s ja kolmanneksi tulleelle 2,2s. Joten varmasti voi sanoa, että ilman kunniakierrosta palkintopallisijoitus olisi ollut 100% varma. Olishan se ollut kivaa, mutta tänään ei kuitenkaan mennyt niin.

Toinen rata oli hyppis ja lapsellisen helppo 3-luokan rata. Lähdin matkaan taas agrella. Ja tällä kertaa meni vähän yliyrittämiseksi, joten valitettavasti ei saatu vertailukelpoista aikaa. Palkintopallille tuskin oltaisiin päästy, nollia tuli melkein jokaiselle ja nopeimmat olivat omalla sekuntiluvullaan. Yarralle tuli ensin kielto hypylle, kun käänsin liian aikaisin jo sitä seuraavaa estettä. Putket (taas 4 mutkaputkea mentiin peräkkäin) taisivat mennä ennätysnopeasti. Vauhti kasvoikin sen verran kovaksi, että Yarralle tuli putkien jälkeen harvinainen pujotteluvirhe. Se taipui 1-2-välit, mutta 3-väli tuli vastaan liian nopeasti ja nokka taisi osua keppiin ja rytmi sekaisin. Vielä tokavika rima tuli vedätyksen vuoksi alas. Voittajakolmikko ajassa 32 ja osia, Yarralle 39 ja osia. Tuskin olisi puhtaallakaan suorituksella tuolle sekuntiluvulle yltänyt. Mutta (turhaa spekuloida) ehkäpä neljänneksiHymy.

Tänään tällä taktiikalla. Ensi viikonloppuna jatketaan Nokialla. Katsotaan sitten, mikä on päivän taktiikka tuolloin.