Vapunpäivän treenisetti aloitettiin agiityllä. Testasin Yellon kanssa vetämäni ohjaustekniikkatreenipätkät. Niissä treenattiin valssia + vastaanottovalssia + sylkkäriä. Esteinä hyppyjä ja 1 putki/treeni. Eihän noissa Yellolle muuta "ongelmaa" ollut kuin molemmat aloitussuorat, joiden jälkeen piti kääntyä. Joten sitä "hyppää lyhyesti" - kohtaa jouduttiin hieman säätämään, muuten ok. Olihan treenit aika yksinkertaiset 3-luokan koiralle. 

Muidenkin agiliideltyä tehtiin pikkuisen tokoa. Ensin ruutu siten, että rakensin ruudun + jätin pallon lähelle takarajaa Yellon ollessa vielä autossa. Otin koiran kentälle ja annoin vain vihjesanan, marssittiin lähetyspaikalle ja nopea lähetys. Onnistui! Sitten otin pallon taskuun ja uusi lähetys (normi kisamatka suurinpiirtein). Sekin onnistui tosi hyvin, paikka oli hieman sinne ohjaajasta katsoen oikeaan laitaan, mutta se on nyt varmaan hyväksyttävä. Ruutuun vielä muutama seisotustreeni, lähetin ihan läheltä ja stoppasin ruutuun. Pientä teputusta, joo, mutta ei mitään tottelemattomuutta. 

Sitten liikkeestä istumista, eka jälleen stoppitreenin jälkeen seisomiseksi, mutta muut toistot sitten ok. Tunnari otettiin myös, liikkuroituna. Oma oli keskellä hieman hiekalla peitettynä ja molemmin puolin 2 väärää, rivimuodostelma. Yello aloitti reunasta haistelun, tuli omalle, tarkasti sen tarkkaan, nappasi ja toi!! Toisessa rivin päässä olevia 2:ta väärää Yello ei tarkistanut ollenakaan. Ennen liikettä onnistuin laskemaan vireen sopivasti. Vauhtia oli tunnariin riittävästi niin mennen kuin tullenkin. Tosi tyytyväinen olen tähän.

Lopuksi vielä tasamaanouto puukapulalla. Mutta mitä tekee Yello - ihan mahtinouto, hyvä vauhti (sivulle asti, kokonainen liike) ja kapulankin nappasi tosi hienosti ja epäröimättä!! Miinuksena voidaan toki mainita, että alkoi haukkua heti, kun otin kapulan käteeni ja haukkui muutaman metrin matkan aloituspisteeseen asti. Se on varmasti seurausta noutohetsaustreeneistä. Sen kanssa on nyt varmaan vaan elettävä - tovi ainakin.

Illalla oli vuorossa vielä Sari Kärnän tokokoulutus valmennusryhmälle A. Yellon teema oli metallinouto. Tai siis lopulta Yellon ei tarvinnut koskea koko metalliin (Yello kiittää), kun koko noudon perusteista löytyi heikkouksia. Niitä olisi nyt tarkoitus lähteä työstämään. Nouto ei ole Yellosta riittävän kivaa. Sitä ei ole palkattu riittävästi. Pilkotaan nouto palasiksi ja palkataan paljon. Palaset voi jossakin vaiheessa liittää yhteen - tietysti. 

* Koira lähietäisyydellä, kapula joko laitetaan sen suuhun, tai koira nostaa sen maasta. Palkataan heti, kun nostaa tai kun on hetken pitänyt suussaan

* Heitetään kapula, palkataan (saa irrottaa ja juosta palkalle -> pallo joka lentää ohjaajan taakse oikealta -> sivulletulopuolelta) eri vaiheista paluumatkaa. Joskus heti nostosta, joskus matkan varrelta, eri kohdista

* Palkataan aluksi huonommatkin suoritukset

* Vierelletuloja kapulan kanssa ja ilman

* Palkkaa, palkkaa, palkkaa

Treenissä tehtiin ensin malliksi tavallinen puukapulanouto (joka ei ollut ollenkaan yhtä hyvä kuin päivällä kentällä... ehkä hyvä niin, kirjavuutta suorituksissa riittää) ja vierelletulo ilman kapulaa. Sitten tehtiin heitto, Sari kävi heittämässä kapulan vielä pidemmälle, Yellolle käsky ja vapautus heti, kun nosti. Hieman oli treenissä ongelmia - Yello ei nähnyt, missä kapula oli ja ekassa pudotuksessa kompastui kapulaan. Siis aina jotakin! Onneksi ilmeisesti vain pikkusen kirpaisi. Jokunen toisto eri kapuloilla. Aina ei tiputtanut luvan saatuaan kapulaa, vaan toi sen aika lähelle. Sitten Sari näytti Yellon kanssa tuota lähityöskentelyä. Hyvin meni ja palkkautui pallosta. Ja lopulta valitsi mieluummin kapulan kuin pallon

* Jossakin vaiheessa samoja juttuja voi alkaa tehdä myös metallilla, aika piankin

Lopuksi otettiin ryhmäpaikallaolot. Istuminen ensin, sitten evl makuu. Yello alas tokana, istumaan 6. (koiria 7). Nämä menivät tosi hyvin, ei huomautettavaa.