Suoritimme vaihteeksi keskiviikon agit aamupäivästä, koska ohjattuja treenejä ei illalla ole tarjolla. Ja kun kerran oli vapaapäivä, niin pääsin kentälle koska vain ja molemmat koirat pääsivät sitten tekemään varmasti.

MM-karsinnoista tarttui kuvio jos toinenkin, mitä haluan treenata. Tänään rata lähti rakentumaan finaaliradan loppukuviosta. Puomilta jyrkästi oikealle hyppy, poispäinkääntö muurille ja vinosti vika hyppy. Tuskin niitä esteitä ihan samalla lailla sain, mutta ainakin siten, että tuo poispäinkääntö onnistuisi. Siitä sitten jatkettiin radan rakentamista, kun sain tuon kuvion suurinpiirtein sopivaksi. Rataan tuli jo mainittujen lisäksi rengas, pujottelu, putki, keinu ja muutama hyppy. Yllättäin ilman tarkkaa suunnitelmaa tulikin ihan monipuolinen ja kiva ratapohja. Siinä pystyi treenaamaan kaikenlaista.

Yello aloitti meidän osuuden. Tehtiin ensin tuota poispäinkääntöä ilman puomia siihen alle. Luulin, että siinä saadaan tahkota tovi jos toinenkin ennen kuin onnistuu. Ja sitten se onnistuikin ENSIMMÄISELLÄ kerralla. Ja toisella ja kolmannella. Pah. Ihan mielettömän taitava eläin tällä kertaa hyppysissä.... Sitten katsottiin vähän kontakteja - vauhdista. Hyppyjen kautta keinulle ja putkesta syöksähdys puomille. Ja ihan hienosti meni nämäkin. Pieni helpotuksen huokaus. Sitten taidettiin tällä suoritusvuorolla ottaa hivenen myös jaakotusta. Eli hyppyjen kautta (jaakotus) pujotteluun. Eikä siinäkään virheitä. Olipas pirullista, kun kaikki tuntui onnistuvanYllättynyt.

Yarran vuoro seuraavaksi. Aloitettiin samasta poispäinkäännös-kohdasta, mutta alle otettiin vauhtia putki-puomi. Ja mitä tapahtuu tässä(kin): en saa virhettä millään aikaiseksi! Musta tuntuu, että Yarra skarppasi tänään hyvin, koska viereiselläkin kentällä tehtiin agia. Eli ei oltu yksin kentällä. Kiva juttu, oli mukava treenata innokkaan koiran kanssa! Ja testattiin se poispäinkääntö useampaan kertaan, joka kerta virheettä. Sitten Yarran kanssa myös jaakotusta ennen pujottelua, ei vaikeuksia siinäkään. Vedätystä pujotteluun ja putken ohitusta. Tuntui, että kaikki onnistui tänään Yarran kanssa. Ehkä mun pitäis lopettaa anteeksipyytely, treenata vähän aggremmin JA olettaa, että se osaa kaiken treenatun myös KISOISSA. Katsotaan. Puomin ylösmenotkin sujuivat enimmäkseen kuten halusinkin. Eli pysäytys, palkka kädestä, jatkolupa tai pois esteeltä käskien.

Sitten taas Yello kehiin. Tällä kierroksella oli testissä takaakierto ja sylkkäri. Koira sinkosi ensin putkeen, siitä renkaan kautta takaakierto, samantien sylkkärillä muurille ja lähetys hypylle. Joillakin toistoilla jatkettiin vielä puomi ja putken ohi tiukasti pujotteluun. Takaakierron kanssa oli pienen pientä säätöä. Useamman toiston sain onnistumaan, mutta toisaalta pari kertaa oli ajoitus/sijoittumisongelmia, jolloin hypystä rima alas. Yellolle pitää toisaalta antaa enemmän (kuin Yarralle) tilaa hypätä ja toisaalta sitä pitää saatella hivenen pidemmälle takaakiertoon. Kun oikeat koordinaatit löytyivät, toistot olivat sulavia ja hyviä. Lopuksi vielä pieni pätkä, jossa oli keinu ja putkesta pujottelu. Siihen sai kivasti lopetettua ja tarjottua koiralle lelupalkka.

Yarra testasi tuota samaa takaakierto - sylkkäri - kohtaa. Aivan mielettömän hienosti pelitti. Yarra oli tänään oikea superkoira, ilo viedä! Lopuksi tehtiin vielä useita toistoja puomille. Kyllä se siitä taasSilmänisku.