Dodiin, enpä olisi ikinä uskonut, että näinkin voi käydä. Starttasimme vuoden tauon jälkeen (okei toukokuussa 1 hyppis Hämeenkyrössä, en laske sitä) agikisoissa. Koira menee hyvin, mutta tumpelo ja hidas ohjaaja on se ongelma... Mutta hyvä kisapäivä meillä tänään oli, kaikista ennakkoajatuksista huolimatta. 3 rataa, kaikki agilityratoja.

Eka rata tulos hyl. Mutta ei ollenkaan huono rata tämäkään!! Yliohjasin alussa keppien jälkeisen 180 asteen käännöksen siten, että sain Yellon takaisin kepeille (keskelle). Eli hyl esteeltä 3. Sitten jatkettiin kisanomaisesti. 1 rima tuli alas, kun hätiköin käännöksen (koira hyppäsi kohden ohjaajaa). Suoria putkia mentiin useampaan kertaan (!!), mutta ne eivät yhtä lukuunottamatta aiheuttaneet ongelmia. Yhdestä selvittiin takanaleikaten jatkohypylle ja kerran pääsin ottamaan etumatkaa. Radan loppupuolella tuli sitten toinen hylly, kun keinun jälkeen en saanut koiraa putkeen (puomin alla), vaan se meni puomille. Mutta erittäin hyvä fiilis tästä radasta, kaikesta huolimatta!

Toka rata tulos -2,80, sijoitus 4. Tällä radalla ei ollut suoria putkia (jee), mutta muutama muu kinkkinen paikka. Kepit siten, että oli hyötyä, kun pystyin vedättämään, keppien jälkeen oli aika tiukat hyppykäännökset. Ohjasin hypyt ilman suullisia käskyjä ja saatiinkin ne menemään tarkasti ja rauhallisesti. Ohjaus oli itse asiassa aika tasapainoisen oloista kunnes tultiin A-esteelle.... Sitten pakka hajosi. Valssasin A:n alastuloon ja Yello varasti aavistuksen. Sitten olinkin koko loppuradan myöhässä ohjauksessa + kulmaus ennen muuria jäi toteutumatta. Muurin jälkeen oli putki, jonka lähempään päähän ei menty, mun piti kulmata Yelloa ennen muuria jo kohden sitä oikeaa päätä. Mutta myöhässä mikä myöhässä ja pelasteluksi meni, viimeinenkin este virheittä (okseri). Mutta hienoa jee, nolla tuli.

Kolmas rata tulos -3,16, sijoitus 8. Vikalle radalle tutustuttaessa mun jalat oli jo aivan väsypoikki. Odotusaika ratojen välillä oli hivenen liian pitkä. Arvasin, että mun ei kannata yrittää mitään riskipuolenvaihtoja, en jaksa enkä ehdi. Mutta onneksi löytyi vaihtoehtoiset suoritustavat, jossa voi hyväksikäyttää Yellon irtoamista. Hieman se poiki ylimääräisiä kaarteita, kun en uskaltanut vaatia kääntymistä. Arvelin, että perussuorituksella voitaisiin pystyä siihen nollaan. Taktikointi tuotti kerrankin haluttua tulosta ja toinenkin nolla oli tosiasia!