Nimittäin kontaktiongelma! Kauan on tehnyt tuloaan, ja jälkikäteen ajatellen asialle olisi jo pitänyt tehdä jotakin, eikä vain harkita, että tarttis tehdä jotakin. Kiva ajoitus, seuraavat kisastartit on Helsingin jäähallissa 26.7:). Onneksi toinen rata sentään on hyppis!

Joo, puomin alastulosta on kyse. Vaikka samaan hengenvetoon onneksi pystyy toteamaan, että keinu ja A on tosi hyvässä kuosissa, ei sentään kaikilla esteillä niitä kontaktiongelmia. Jippii. Lisättäköön, että en muista, että puomilta olisi vielä ikinä ennen tätä tullut alastulovirhettä. ( Eli nyt olis kontaktivirheiden saldo seuraava; alastulo: A - 2, puomi - 2, keinu - 0, ylösmeno A- 0, puomi - 2, keinu - 1) (Vaikka kuka hullu näitä laskee..:).

Eli tänään kirmattiin Tamskin iltakisoissa 2 agilityrataa. Jalosen radat ja tykkäsin kyllä radoista, mutta jostakin syystä kisafiilis jäi tulematta koko iltana. Huono päivä tänään jo aamusta alkaen. Selitys nro 478. Niitähän riittää. Ekan radan ohjasin unessa. Koirakaan ei liikkunut, kun ei se varmaan uskaltanut. Keinulle (este nro 11) asti tehtiin kuitenkin virheittä. Siinä tosi huono veto keinua kohden (oli estehässäkän keskimmäisenä) ja lähti lukemaan oikealle puomi-putki-asetelmaa. Sain sen toki käännettyä, mutta ajautui niin sivuun keinusta, että kontakti jäi ottamatta. Taas juoksenneltiin virheettä, kunnes oltiin siellä puomin alastulolla (ja putki tukki mun reitin sinne alastuloon). Koira loikkas alas ennen aikojaan ja päätin sitten palauttaa sen siihen kontaktille ja poistua radalta.

Tokalle radalle sain pikkuisen enemmän tsemppiä ja se sujuikin aika lailla mallikkaasti (jos ei oteta lukuun hyppyjen nro 5 takaakierto ja hypyn nro 6 työntö hiukka kökköä suoritusta) kunnes tultiin sinne puomille. Yritin tolkuttaa itselleni, että älä stressaa, treeniomainen käskytys ja ohjaus. Perhana väisti sitten mua, ilmeisesti rintamasuuntani oli ahdistava. Se siitä sitten, pehmeä koira ja ongelma tehty. Tämä tietää aika monta puomi-treeniä lähipäiviksi. Kyllä se siitä taas! Kävin vielä kisan loputtua kuittaamassa sen puomin radalla. En tiedä oliko siitä koiralle mitään hyötyä, mutta ohjaaja sai sentään osittaisen mielenrauhan. Se meni meinaan kertalaakista hienosti.