Tämän viikon agilitytreenit päästiin polkaisemaan käyntiin vasta tänään, lauantaina. Tekaistiin hieman vapaaharjoittelua, menossa mukana molemmat kelpiet. Yello teki 2 kierrosta, Yarra vain 1:n.

Mulla ei ollut mitään erityistä ratasuunnitelmaa, tarkoitus oli kaiketi tehdä vähän sitä sun tätä. Eli se siitä suunnittelusta. Kentällä oli puomi, pujottelu, putki, muuri ja muutama hyppy. Myös A:lle pystyi menemään "radanomaisesti", kun lähimmät hyppyesteet olivat siinä A:n edessä. Yello aloitti vähän pujottelulla, tehtiin erilaisia ohjauksia siihen. Vedätystä, sivusuuntaetäisyydenottoa ja eri sisäänsyöttökulmia toki. Puomille mentiin eri vauhdeista erilaisien estemäärien kautta. Ylösmenoissa ei ongelmia millään tavalla. Tosin en millään kerralla jäänyt koirasta jälkeen, kuten siellä Takkujen kisoissa... Kun mentiin puomille 5:n esteen kautta (hyppyjä ja muuri), rimalla nro 2 oli vaikeuksia pysyä kannattimillaan, kun ennakoin kääntymistä (ja etumatkan ottoa). Pirun Yello, kun se ei osaa kääntyä sievästi ilmassa riman päällä. Aina pitää roiskasta se rima mukaanHuuto. Jotakin tällaisia tehtiin Yellon kanssa. Siihen loppuun vielä kuvio, jossa mentiin 2:n hypyn kautta pujotteluun avokulmaan, vedätettiin ja vietiin putken tärppipään ohi ja sitten uudestaan pujotteluun, sikavaikeasta suljetusta kulmasta. Että pyöri hienosti!

Testasin tuon Yellon viimeisen kuvion myös Yarran kanssa. Ja ihan yhtä hyvin se Yarrakin siinä osasi pyöriä:). Sitten Yarra jatkoi vähän omia kuvioitaan. Tai otti sekin tuon saman 5:n esteen kautta puomille-kuvion. Yarra kääntyi hienosti ilmassa, mutta sillä oli sitten pieniä vaikeuksia poimia se muuri siitä matkan varrelta, kun otin etumatkaa. Kiire tuli perään. Yarra treenasi vähän takaakiertoja, yhden välistävedon muurilta ja pujotteluun tehtiin sylkkäriä. Myös väärän putkenpään ohituksia tehtiin muutama. Kivasti Yarra kulki, hieno homma!

Yellon tokalla vuorolla keskityttiin vähän käännöksiin ja takaakiertoon. Aluksi tehtiin hyppyjen kautta (1 takaakierto) A:lle menoja. Sitten tehtiinkin ihme kuvio. En oikein osaa sanoa, mitä ohjasin ja miten, mutta edestakaisin pyörittiin ja pörrättiin hypyllä. Sitten tehtiin takaakierto, jonka jälkeen välittömästi persjättö ja lähetys muurille ja vielä hypylle ennen pujottelua. Kerran Yello oikaisi muurilta suoraan pujotteluun ja kulma olikin aika avonainen... virheenhän se siitä pukkasi. Mutta hypyn kautta (kuten piti) kulma oikeni helpommaksi ja siinä ei erehtymisiä. Jouduttiin tovi tahkoamaan tuota alun takaakiertoa, rima meinaan tuli useamman kerran alas, kun lähdin kiireellä tekemään persjättöä, jotta ehdin oikeaan paikkaan. Ihan makeastihan se sitten meni, kun saatiin vain se RIMA pysymään kannattimillaan.