Niin, siis kaikkien koirien:). Muista ihmisistä ei tunnu treeniseuraa saavan, vaikka kuinka kyselisi. Kaikki treenasivat agilityä ja Morris kävi vielä metsässäkin jäljestämässä.

Yello aloitti agilitykarkelot. Ensin puomille yksittäistoistoja. Siihen alkaakin vähitellen löytyä vauhtia, nyt täytyy vain olla tiukkana suorituksen tarkkuuden kanssa. Sitten vähän pujottelua, loppuun tein valssausta. Tämä onnistui paremmin koira vasemmalla puolellani, toiselta puoleltakin olis varmaan onnistunut paremmin, jos siinä lähistöllä ei olisi ollut putkea. Mutta meni sekin, "kankivalssina". Sitten innostuin kokeilemaan tanskalaista hyppyriviä. Tähän tehtiin (3 hyppyä) välistäveto ja u-käännös. Aloitin ensin koira oikealla puolellani, hyppyrivin päässä oli sopivasti putki, jonka liitin harjoituksen päähän. Ensin tuli suora putkeenmeno ja sitten u-käännökseen vastaanottovalssi ja putkeenmeno vaikeammasta päästä. Sitten vastaava hyppykuvio (ilman putkea) koira vasemmalla puolellani. Onnistuivat yllättävän(?) hienosti.

Tässä välissä Yarra teki nopeasti omia juttujaan. Niihin liittyi useita toistoja puomilla. Lähdettiin tuosta samasta tanskalaisesta, samat kuviot (välistäveto, u-käännös ja putkeen) päätyen puomille. Yritin keskittyä rentoon ja oikea-aikaiseen käskytykseen. Eli yritin, että en alkaisi käskyttää liian aikaisin. Siitä ne meidän ongelmat puomin kanssa ovat todennäköisesti alkaneet. Alun hyppykuvion tein vielä toisinpäin (eli u-käännös-> välistäveto tai oikeammin sitten kaiketi tulkittava takaakierroksi) ja päätös aina puomille. Siellä alastulossa paljon palkkaa ja kehuja.... Tässäpä Yarran tämän päivän treenit sitten olivatkin.

Yello tuli vielä toisen kerran radalle. Sain päähäni vähän kellottaa Yellon pujottelua (verkot edelleen alussa ja lopussa), joka tuntuu kerta kerralta vain nopeutuvan. Hiukka hankalaa se oli; käskyttää koiraa ja näplätä kännykkää samaan aikaan. 3 kertaa onnistuin painamaan oikeista napeista ja sain ajat 2,83/2,91/3,13. Varmaan tuo viimeisin on lähimpänä totuutta, nuo muut kerrat taisin reagoida jo silloin, kun vasta puoli koiraa oli viimeisessä välissä. Niin tai näin, nopsakkaanhan tuo päästelee:). Tänään tehtiin myös paljon toistoja pujottelussa radan yhteydessä, ensi kerralla keskittynen yksittäiseen esteen suoritukseen ja taidanpa ottaa toisen verkon (lopusta) pois. Sitten tehtiin vielä ratapätkä. Hyppy -> takaakiertohyppy-> hyppy -> putkeen -> takaakiertohyppy, työntö -> hyppy, valssi -> hyppy, veto -> putkeen -> 2 hypyn kautta pujotteluun (suljettu sisäänsyöttökulma). Siinä oli meille aivan huikeasti haastetta. Tuo jälkimmäinen takaakiertohyppy oli haastava vauhdin takia (koira tuli putkesta), arvasinkin, että riman kanssa tehdään vähän töitä. Rima tuli alas kerran tai kaksi. Mutta yllättäen tämän pätkän kinkkisin kohta oli valssaus hypyllä (pujottelu oli edessä). Pujottelu veti sen verran koiraa, että kaari jäi aina liian pitkäksi. Muuten mentiin yllättävänkin hyvin. Mutta ensi kerralla taidamme tehdä vain kääntymisiä... Niissä sitä riittää työsarkaa, jotta saadaan koira kääntymään paremmin ja vieläpä rimatkin pysymään ylhäällä! Tämän päivän harjoituksissa rimat olivat 55 cm.

Morris oli pitkästä aikaa mukana kentällä ja otin sen lopuksi tekemään tuon samaisen viimeisen pätkän. Rimat laskin 40 cm:iin. Tasan sama takaakierto oli hankala Morriksellekin, sen vauhti putkesta tullessa oli suorastaan pelottavaa... Tehtiin kuitenkin 3 toistoa, viimeinen puhdas. Kentältä palatessamme pysähdyin tekemään Morrikselle jäljen. Jälki oli suhteellisen haastava meille harrastelijoille. Jälki kääntyi useamman kerran ja meni kalliollekin ylös ja alas. Pituutta sillä oli arviolta noin 300 metriä. Loppupuoliskolla olin 2 kertaa epävarma, oliko koira eksynyt jäljeltä. Eipä ollut, en vain nähnyt puiden takia merkkejäni. Ensi kerralla taidan laittaa Morrikselle palkan (ruoan) vain loppuun, sille tuntuu tuo pelkkä jäljen tekeminen olevan palkitsevaa.