Yello pääsi tänään kentälle harkkailemaan. Koirat juoksivat pitkin kenttää aivan tohkeissaan ja myös pitkään, koska järjestelin estekoppeja. Ajattelin, että lämmittelyosuus taisi mennä vähän överiksi, mutta sepä taisi olla vallan sopiva! Treenit meni aivan mielettömän hyvin. Jopa niin hyvin, että se taisi jo ihan pikkasen olla agilityä se.... ihanaa!

Ensin valssausharjoitus 3 hypyllä. Hypyt olivat tosi helpoissa kulmissa, jotta koira näkisi ne hyvin omalta etenemislinjaltaan. Mahtavat käännökset. Sitten sellainen valssausharjoitus, jossa ohitettiin putken pää. Eli asetin koiran hypyn taakse ja itse toiselle puolelle. Siitä otin koiran yli ja samalla valssasin sen toiselle puolelleni ja lähetin putkeen. Vielä koiran tultua putkesta jatkettiin toiseen suuntaan hypylle. Ja mitä tekee meitin pikku putkihullu: ei KERTAAKAAN väärään päähän putkea! Noinkohan siitäkin vielä agiltykoira tehdään?!? Luonnollisesti treenasimme molemmat ohjauspuolet.

Välissä vähän pituutta ja pussia ja vähän nestetankkaustaukoa. Pituudella ei ongelmia (se tais olla n. 80-90 cm pitkä), pussiin tarvittiin yksi muistutus (taitaa olla pikkasen pitkä aika viime pussitreenistä, kun sitä ei ole saanut kopista ulos). Vielä tehtiin sylkkäri- tai ehkäpä paremmin työntöharjoitus putkelle. Eli hypyn jälkeen työnsin koiran putkeen ja siirryin itse toiselle puolelle ja jatkettiin hypyn kautta kääntöön pussiin. Muuten hyvä, mutta en varmistanut ekalla kerralla sitä putken jälkeistä hyppyä tarpeeksi, joten Yello sujahti ohi ja pussiin... Mutta se oli ihan tyystin ohjaajan vika se. Sitten oli vielä pakko testata se putkenohitus. Olimme molemmat aika väsyneitä, mutta vielä otettiin 4 hypyn kautta (hypyt kaarella) vauhtia ja putkeen ohi tärppipään. Molemmat suunnat onnistuivat, vain pientä panikointia ohjaajalta, joten putkeensyöttö meni aluksi ylimääräisen pyörähdyksen kautta. Taitaa tuo koira sittenkin vähän kuunnella. Sitä nyt vain ei oikein tahdo uskoa.

Vielä jaksettiin vähän pujotella. Nyt oli edelleen puolikas pujottelu, mutta vain 2 verkkoa, alussa ja lopussa. Joo, aluksi näytin koiralle, mutta sitten Yello teki ihan itsenäiset pujottelut, useita puhtaita ja nopeita suorituksia.

Rimoista: tänään tehtiin aika paljon hyppyjä, rimat oli 50 cm. Yhtään alitusta ei tullut ja tiputuksia ehkä 2-3. Mutta nyt mä onnistuin tajuamaan, että ne tiputukset oli selkeitä ohjausvirheitä. Koiraa ei käy syyttäminen. Ehkä kun harjoitukset tässä jatkuvat, opin myös ohjaamaan Yelloakin ja niihin hyppyihin tulee vielä kokemuksen kautta paranemista tekniikkaan yms. JA niitä tekniikkahyppyjäkin jatkamme vielä paljon paljon.