Yello debytoi nyt sitten tokossa avoimessa luokassa tänään Pirkkalassa. Tuomarina oli jo alo-luokasta tuttu Jaana Tala. Koe meni ihan kivasti, olen tosi tyytyväinen Yellon työskentelyyn. Yhtään nollaa ei tullut, kymppejä kuitenkin vain 1 (tai oikeastaan 2, kun kokonaisvaikutuksestakin tuli 10). Ainoa perusasia, mikä hiertää, on tietysti nyt tuo vierelletulo. Sitä täytyy treenata ja treenata ja myös häivyttää sitä namikättä. Se vie pisteen sieltä ja täältä, joskus ne voivat olla raskauttavia.

Paikallamakuu aloitetiin yli puoli tuntia aikataulusta myöhässä ja Yello otti odotusaikana aikamoiset kiekat. Luulin jo, että se menee ihan kaottiseen tilaan, mutta vihdoin kun sain sen kunnolla sivulle, homma rauhoittui. Ja siitä lähti tämä koe.

Paikallamakaaminen 9. Piippasi pari kertaa. Makuu kuitenkin oli kuulemma tosi tarkkaavainen.

Seuraaminen taluttimetta 9½. Siisti, välillä otti hieman kontaktia jalkaan. Yello teki tosi mahtavan seuraamisen, olen erittäin tyytyväinen. Itselle pieni moka yhdessä pysähdyksessä. Tein pysähdyksen hieman liian äkkinäisesti eikä Yello ihan ehtinyt mukaan. Siinä perusasento oli aavistuksen mun edessä.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9½. Itse en löydä moitittavaa. Todennäköisesti tuomari olisi halunnut koiran menevän aavistuksen nopeammin maahan. Ei ainakaan mikään muu ollut muuta kuin hyvää. Mähän en katso yhtään taakseni, kun annan maahanmeno-käskyn.

Luoksetulo 9½. Hieman väljä loppuperusasento, stoppi oijoi, paljon parempi kuin treeneissä yleensä :D.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 10. Ei lisättävää. (Paitsi jee!!)

Noutaminen 8. Se loppuasento, ei surkee, mutta väljä. Piti kapulasta huonosti, ote oli varovainen ja kapula vinossa.

Kauko-ohjaus 8½. Muuten jees, mutta ennakoi sitten sen loppuasennon siinä kauniin sarjan päätteeksi. Maahanmenot erityisen napakoita ja nopeita.

Estehyppy 7½. Kolautti mennessä estettä ja väljä loppuasento.

Kokonaisvaikutus 10.

Yhteispisteet 180 p. 1-tulos siis, sijoitus 1. KP.

Tuomari tykkäsi kovin Yellon (ja mun?) esityksestä, kehui Yellon tekemisen intoa. Ja ilmeisesti sekin näkyi ulospäin, että jouduin koko ajan vähän pitelemään "suitsista", jotta Yello pysyisi tarkasti annettujen tehtävien puitteissa. Näytti kovin siltä (ja tuntui), että virtaa oli vaikka kuinka! Mutta parempi näin päin. Yello ei nyt yhtään haukkunut eikä vinkunut. Viereentulot liikkeiden alussa - no - niitä pitää vielä rutkasti hioa. Otin lopussa pari kertaa parin seuraamisaskelen kautta. Hiotaan hiotaan. Tuomari kehui loppupuheenvuorossaan kaikkien avoimen luokan koirakoiden seuraamisia. On kuulemma aika harvinaista, että avoluokassa näkee näin hyviä seuraamisia. Tästä on taas mukava jatkaa eteenpäin. Toki ainakin pari avoimen koetta on vielä ohjelmassa lähitulevaisuudessa.