Yarra agikisoissa Jyväskylässä, 2 krt agilityrata ja 1 krt hyppyrata:

0/1,36. Jännitin aivan hirvittävästi jälleen:(. Lähdössä mulla oli tunne, että emme osaa mitään, mutta pakko lähteä radalle. Alun takaakierron ja u-käännösvastaanottovalssin jälkeen en ollut varma, olenko pistämässä koiraa oikeaan päähän putkea. Ajatuskatko ja hirmuista jännitystä. Oikein meni kuitenkin ja jatkettiin puomille, jossa jäin ihailemaan ylösmenokontaktia ja koira ehti kamalasti edelle. Käskytin alastuloa paniikissa ja koira jäi hiipimään sinne aika ylös alastulo-osuutta. Ei virhettä, mutta aikaahan siinä jo paloi. Kontaktilta heitto mutkaputkeen puomin viereen ja avokulmasta kepeille. Valssaus keppien päähän ja 3 hyppyä, joista viimeiselle sylkkäri. No, olishan se jouhevamminkin voinut sujua. Siitä putkeen ja heti toiseen putkeen (ohitettiin matkalla sen jälkimmäisen putken väärä pää). Koira tuli ekasta putkesta aivan sairasta vauhtia, enkä ollut hereillä jälkimmäisen käskyttämisessä, taas paloi ylimääräistä aikaa. Sitten A:lle, joka sujui kohtalaisesti, koira oli täysin hallinnassa, mutta itse ennakoin hivenen lähtölupaa (ei ehtinyt ihan alastuloasentoon, mutta kävi jo lähellä). Sitten vielä parin hypyn ja käännöksen kautta keinulle, joka olikin yllättävänkin vauhdikas. Jäin taas reaktioissani jälkijunaan ja koira ehti keinun jälkeisen hypyn päällä lukea seuraavaksi esteeksi edessä siintävää putkea. Noup, ei sinne ollut tarkoitus, vaan u-käännös toiselle hypylle siihen viereen. Ja vielä pienin loppukaarros, rengas ja maalihyppy. Ei siis mennyt sinne putkeen asti, tosi lähellä kyllä kävi. Sen verran noita kaarroksia tuli, että aika meni vähän yli. Ilman tuota viimeistä kaarrosta, joka oli törkein, aika olisi varmasti juurikin riittänyt, mutta eipä tuolla esityksellä kuitenkaan ratavirheitä.

5/-0,68. Toinen agilityrata. Lähtö hypyltä u-käännöshypyille, sitä seuraava takaakiertona (tässä nähtiinkin aikamoinen kirjo erilaisia ohjaustyylejä). Vielä yksi hyppy ja A-este. Alku meni suht ok ja A oli jo melkein treeniomainen. A-lta mentiin suoraan renkaalle, mutta juju oli siinä, että kulkureitin molemmin puolin oli putki. Olin vähän sitä mieltä, että aika vaativa on tehtävä ja olin vähän nukuksissa A:n ja renkaan välissä, koiralla pientä epävarmuutta ja siten epäröintiä renkaalla. Vihdoin sain näytettyä, että sinne vaan ja sen jälkeen kääntö putkeen. Siitä taas juostiin toiseen putkeen, jonka aikana muistin, että voishan tässä alkaa vaikka ohjaamaankin ja hoputin vauhtia. Parit hypyt ja helposta (suljettu)kulmasta kepeille. Jostakin käsittämättömästä syystä käskytin Yarraa kepeillä "kepitmenemene", eli käskin sitä juoksemaan suoraan..... Ja Yarrahan vain totteli ja 2-välistä sisään. Korjasin nopeasti kiellon ja muistin oikean käskytyksenkin "kepitkepikepi..." Keppien jälkeen suoraan putkeen ja kääntö keinulle (putken jälkeen tuli hirmuinen kaari, tämä "vaara" mun olis pitänyt muistaa ja tehdä jotakin). Keinulta vielä hypyn kautta puomille (hyvä) ja putki + 3 hyppyä. Ei ongelmia niissä. Fiilis oli jo himpun rennompi ja parempi tällä radalla. Harmin keppien käskytys, pää ei näemmä kestä...

5/4,03. Vielä hyppis hivenen väsynein jaloin (ohjaajalla....). Tämän radan haluan vielä joskus rakentaa ja treenata uusiksi. Kiva rata ja se nollakin oli tooooosi lähellä. Alkuun 3 hyppyä linjassa, mutta ei suorassa siis. Yksi kelpieohjaaja (medeissä) teki ohjauskuvion, jonka sitten päätin toteuttaa myös Yarran kanssa. Sillä toisella parilla meni loistavasti, meilläkin hyvin, vain putkeensyöttöä hivenen sössin. Eli jätin koiran lähtöön kaikkien niiden 3 hypyn taakse. Mr Myrphyn lain mukaan, kun olen tekemässä jotakin riskaabelia, tulee jokin typerä sivujuttu. Eli kun pääsin 3.hypyn kohdalle, huomasin, että rima on huonosti. Lähdin kohden koiraa ja sanoin, että korjatkaa. Annoin koiralle uuden "väntä"-käskyn (en mennyt viereen asti) ja lähdin uusiksi hyppyjen taakse. En ollut varma, olisinko saanut vapauttaa koiran ja aloittaa suorituksen alusta, siksi tein noin. Keskittymiseni kuitenkin kärsi tuosta mokomasta. Hermot on aika heikot... Mutta koira oli odottanut kiltisti vaikka kuinka kauan ja vihdoin ( hosuen ) annoin sille lähtöluvan. Tulee tosi hienosti kaikki hypyt! Käännän sen edestäni vasemmalla puolellani olevaan putkeen. Muuten hyvin, mutta se ajoitus oli taas hivenen myöhässä ja koira kysyy. Eli pyörähtelee siinä mun edessä hivenen, sitten menee sinne putkeen, kun saa varmistettua, että juu, on se ihan järjissään:). Karkaan seuraavien 2 hypyn väliin ja otan koiran vastaan putkesta, toiselle hypylle (ollaan hyppyneliön sisällä) suoraan, seuraava neliönsivuhyppy takaa ja taas seuraavalle suoraan. Sitten poistutaan neliöstä ja tehdään u-käännös hypylle. Tästä lähetys putkeen (sama kuin alussa, eri pää). Siitä avokulmaan kepeille. Puhdasta rataa mennään. Vedätän hieman kepeillä, jotta saan seuraavan esteen, joka on putki, sisäänsyöttöpään paremmin näytettyä. Sieltä parit hypyt, kääntö hyppy, ja toinen hyppy (tämä hyppy on kohden pujottelua ja vaati valitsemaltani ohjauspuolelta hieman vetoa, toimi, kun maltoin). Tuo hyppy poiki aimo kasan kieltoja, se linja oli jotenkin "kuollut" koiran näkövinkkelistä, useat ohjaajat hätiköivät tuossa. Siitä hypyltä työntö putkeen ja 3 hyppyä jäljellä. Puhdas edelleen.... Työnnän koiran putkeen ja lähden karkuun. Viimeiset hypyt ovat putkesta eka suoraan, seuraavalle työntö, viimeinen melkein suoraan. Koira tulee putkesta niiiin käsittämätöntä vauhtia, että en kertakaikkiaan ehdi tehdä mitään. Tai ehdin: tajuta, että nyt kyllä menee ohi! Ja niin meni tokavikasta hypystä ohi, ei kertakaikkiaan se ajoitus toiminut! Harmitti vietävästi! Ja tunaroin siinä nelisen sekuntia sitä kiellon korjausta. Tai no, enhän voi olla varma, kauanko siinä meni, mutta käännetään nyt veistä haavassa ja sovitaan, että kyl se olis ilman ohjausvirhettäni ollut puhdas nolla. Jos ja jos. Mutta hirmuisen kiva rataprofiili!