Maxit aloittivat heti aamusella Valkeakosken piirinmestaruuksissa. Ensimmäinen rata ei kuulunut mestaruustaistoon, vaan oli aivan tavallinen kisa. Rata oli kiva ja sujuva, tosin ei tuntunut tasoltaan kovin haasteelliselta. Yarra oli hyvässä vauhdissa ja teki hienon radan. Harmi vain, kun se yksi kontaktialue (tiedetään kyllä mikä) on edelleen niin polttavan kuuma, että siihen ei pysty koskemaan. Eli sama virsi: en pysty olemaan onnellinen (meidän) sujuvasta ja hyvästä radasta, kun se yksi ongelma on nyt sitkeässä.

Toinen rata (nyt siis piirinmestaruusrata) oli myös agilityä. Päätin ennen rataa, että enää ei ole varaa päästää yhtäkään alastuloa virheelliseksi. Jos alla olisi virheitä, tekisin tahallisen hyllyn puomille (palkaten sen kehumalla ja silittämällä kontaktilla) ja ulos. Toisaalta, jos karkaa kontaktilta (tai jättää sen ottamatta), este uusiksi ja ulos. Ja vielä se 3. vaihtoehto; jos saan väännettyä sen kontaktille puhtaan radan jälkeen, niin jatkan radan loppuun. Joten kiva oli lähteä radalle matkaan.... (puomi oli este nro 15). Hämmästyksekseni alkurata menee kuin meneekin virheittä; vaikea(hko) avokulma kepeille, A:n jälkeinen takaakierto-hässäkkä sujuu, kaikki on ok. Puomilla hämmästytän koiran "vänta"-käskyllä heti alastulo-osuuden yläpäässä ja pakotan sen askel kerrallaan alemmas ja alemmas tiukalla käskyllä. Kun se on kontaktilla, odotan vielä hetken ennen jatkoa. Valitettavasti olen aivan pihalla, että vaihtoehdoista toteutuikin tuo viimeinen (pidin sitä epätodennäköisimpänä), ja melkein aiheutan kiellon A:lle (se mentiin siis toiseenkin kertaan). Tuomari ei ollut antanutkaan virhettä, mutta luulen sen tulleen ja jatkan puolivaloilla. Enhän ollut sitä loppua kunnolla edes miettinyt.... Loppuhypyissä saan Yarran siten 180 asteen käännöksessä takaisin samalle hypylle ja siitä hyl. Mutta puomi osui, toki sujuvaan suoritukseen on vielä  piiiiiiiitkä matka. Siitä on nyt kuitenkin otettu ensimmäinen askel.

Viimeisenä hyppis. Se on aika mutkikas (valssia, valssia, ja jopa pari leikkaustakin..). Alussa aiheutan jo ekan ylimääräisen kaaren ennen pujottelua, mutta sitten mennään vähän matkaa ihan suunnitelman mukaan, kunnes tulee tiplu:(. U-käännöshypyillä olin miettinyt 2 eri ohjausvaihtoehtoa. Yllättäen huomaan tekevänikin niiden yhdistelmän ja loppurata menee miettiessä ja ihmetellessä, missä mun pitikään olla..... Tästä huolimatta tulos on 0, sijoitus painuu (taas) sijalle 7. asti. Piirinmestaruusyhteistulos siis tietysti - hyl.

Yello otti taukoajalla (rataa rakennettiin, ei kisan aikana) 2:ta hyppyä (muut lämmittelyesteet olivat kadonneet radan puolelle, niitä olikin aluksi tosi ruhtinaallisesti). Tehtiin valssausta ja palkka vain lelulla, kun makupalat olivat loppu. Ei katsellut liikaa muualle, eikä ollut aikeissakaan lähteä käsistä. Hyvähyvä.