Ja taas olimme agilityä treenaamassa. Kohta alkaa aikamoinen kisasuma, joten lienee parasta valmistautua huolella:). Tänään vapaamuotoisten treenausten aiheena oli leikkaukset hypyille ja vähän sylkkäriäkin otettiin. Pujotteluun myös vähän uutta vaikeutta.

Ekalla radalla oli sylkkäri, putken vaikea ohitus (aivan linjalla suoran putken suu), syöttö sinne umpikuolleeseen päähän + pujotteluunsyöksy. Pujotteluun oli ihan helppo kulma, mutta vaikeutta siihen teki se, että asensin itseni ja koiran väliin hypyn. Eka kerta karahti hypylle, mutta sitten saatiin linja suoristettua ja koira hienosti pujottelemaan! Sylkkäri meni eka kierroksella kuin oppikirjasta, mutta sillä kuuluisalla toistokierroksella sitten ei onnistunut. Hiottiin sitä muutamia yrityksiä, ja viimein saatiin taas kulkemaan. Otin sitten vielä hieman toisenlaisen pätkän, jossa sylkkäri tuli toiselta ohjauspuolelta. Se meni suht ok.

Toisella pätkällä treenattiin sitten sitä meidän vaikeaa juttua eli leikkausta. JA luokattoman vähän sitä on kyllä treenattukin, yhä vain. Rata pyöri siten, että 2 eri kohtaan tuli hypyille leikkaukset samoin. Hyppyjä oli 2 vierekkäin, ja ne suoritettiin muuten normi-u-käännöksenä, mutta siihen ensimmäiselle tuli vielä se ohjauspuolen vaihto eli leikkaus. Aluksi yliohjasin koiraa, jolloin sen vauhti hidastui. Tajusin sitten yrittää ilman ylimääräisiä ( vartalo-ohjaustahan tuo lukee tosi hyvin ). Hypyt menivät oikeastaan yllättävän helposti, vauhti vain ei ollut järisyttävä. Jälkimmäisessä oli vielä lisämausteena putki-tärppi, jossa myös oli aluksi hivenen liikaa vetovoimaa... eli jokunen ylimääräinen kaari. Tällä radalla oli vielä pujotteluun aika ilkeä avo-kulma, joka oli myös tehtävä leikaten. Jos olisin yrittänyt viedä koira vasemmalla puolellani, olisin joutunut kiertämään pujottelua edeltävän hypyn siivekettä niin, että koira olisi taatusti mennyt 2-väliin. Jäin siis ohjaamaan koira oikealla puolellani, josta suora syöttö pujotteluun ja leikkaus sen jälkeen. Ekalla toistolla koira meni aika hitaasti (ilmeisesti ennakoin leikkausta) sisään, mutta muuten hyvin. Toistokierroksella jo sitten löytyi vauhtiakin.

Myös Morris pääsi tänään ottamaan muutaman kurvin radalla. Rimat olivat aivan alhaalla, joten ohjaajalla oli todellakin kiire. Vaan ei ohjaaja ollut riittävän nopea (ja taitava ilmeisesti), siitä todistuksena komea puremajälki (onneksi) vasemmassa käsivarressa. Siinä olis turboa vielä jälellä, tuossa rakkineessa. Harmi, kun ei voi luukuttaa!!