Estejärjestys on piirun verran parempi, joten päästiin vihdoin ja viimein tutustumaan myös kontaktitreenien ihmeelliseen maailmaan. Eli asetin puomin tuttuun tapaan maxipöydälle. Koska ei ollut tällä kertaa avustajaa mukana, asetin/nostin itse aluksi koiran haluttuun asentoon eli 2 on-2 off. Naksutin ja makupala kertoivat, että hyvä asento on.... Kun Yello lähti hivenen hahmottamaan mitä halutaan, annoin sen itse kavuta pöydältä siihen "alas"-kohtaan. Hyvähän tuohon olis alussa saada kaveri toiselle puolelle, mutta ihan kohtuuhyviä toistoja näinkin saatiin. Treenit jatkuvat, vain triljoona toistoa enää jäljellä!

Hyppykuvio oli tänäänkin 4 hyppyä ja 1 putki. Siirtelin hyppyjä eri asentoihin ja otettiin kaikenlaisia kuvioita. Putki oli aluksi suora ja tarkoitus oli hakea sitä putken päätä suht kuolleesta kulmasta. Tänään tuli useita putkeenkarkauksia, murrr-arrrrgh. Yello ei tahtonut välillä keskittyä tekemiseen, kun hinkus vain sinne putkeen. Eikä se raukka edes ymmärrä, miksi ollaan niin vihaisia yhtäkkiä. "Mullahan on vaan toooosi hauskaa!" Just, tätä täytyy varoa, mutta en myöskään jätä sitä putkea raahamatta kenturalle. On vain opittava, että sinne mennään vain ja ainoastaan luvan kanssa. Piste. Ensin tehtiin hyppy - > lähetys kuolleeseen kulmaan putkeen (ihan vähän käänsin näkyviin), itse juoksin putken toiseen päähän vaihtamaan ohjauspuolen -> hyppy -> kääntö lähes 180 astetta (hyppy oli aavistuksen kalleellaan menosuuntaan) ja vielä 2 hyppyä linja suorahko, mutta jälkimmäinen oli putkesta hivenen kauempana kuin eka. Putkeen lähetys ja 2 seuraavaa hyppyä ok, sitten kaarsi väkisin kohden putkea (ja toisaalta ei vielä osaa aina irrota riittävästi). Sain onnistumaan, kun tein (mielestäni)riskiohjauksen putken jälkeiselle hypylle; eli lähetin koiran hyppäämään ja lähdin itse jo lujaa kohden loppusuoraa. Pelkäsin riman tippuvan, mutta mitä vielä, Yello malttoi kyllä hypätä ja loppuosa hienosti.

Hypyt kaarelle, myös putki kaarelle. Hyppykaari lähti putken takaa: 3 hyppyä - > valssi ja koira putkeen -> putken jälkeen vielä hyppy (lievä työntö sinne). Tämä hyvä. Sitten toiseen suuntaan. Alku meni pipariksi, kun ennakoin putkeen käskemistä (tuli eka rima alas). Höh, hyvä minä.... Yello meinaa totteli aika rivakasti, veti itsensä riman päältä alas voimalla, taisi vähän koipeenkin sattua, kun vinkaisi. Tokalla yrittämällä en sitten enää ennakoinut:). Tämä hyvä toisto.

Rengasta ja pujottelua lopuksi. Renkaalle yritin alkutoistojen jälkeen (vastaanotto) yhdessä lähtöjä. Ei vielä riitä toistot tuohon. Siten saatiin onnistumaan, että menin renkaan toiselle puolelle rintamasuunta menosuunta ja otin katsekontaktin siitä renkaan läpi ja sitten hyppy. Vielä jatkuu perustoistot tuon esteen kanssa. Pujottelussa aluksi taas 2 verkkoa, sitten kokeilin ottaa toisen pois. Saatiin puhtaitakin suorituksia (koira oli koko ajan näissä mun vasemmalla puolella), mutta kankeahkoja. Lisäsin sen toisenkin verkon vielä lopputoistoihin koira oikealla puolellani. Treenit jatkuvat.