Järjestelin työajat siten, että ehdin treeneihin vähän sinne ja tänne. Ensin Mutalaan ja aiheena agility. Tekaisin pienen radan aloittaen idean 3:sta hypystä tähtikuviona. Liitin siihen ympärille sitten putkia 2, A:n ja pujottelun. Ja hyvin päästiin tällä setillä treenaamaan, tein 3 erilaista pientä pätkää.

Ensimmäisellä tehtiin tiukkoja käännöksiä sylkkäreillä. Yello joutui oikeasti ajattelemaan ja keskittymään. Selvästi se väsyi treenistä (hyvällä tavalla) ja odotti ja noudatti ohjeitani tosi tarkasti. Vein enimmäkseen ilman mitään äänellisiä käskyjä. Käskytin vain pujottelun, A:n ja putken, hypyt mentiin ilman ääntä. Eka hyppy kohden putkea, mutta heti käännyttiin 180 astetta. Hypyn jälkeinen kaarros jäi sitten vasta pieneksi, kun tajusin lähteä ajoissa liikenteeseen kohden hyppyä 2... Eli millään hidastus- ym- käskyllä se asia EI onnistunut. Putkesta putkeen vaihto onnistui yllättävän hyvin, ei ylimääräistä luukutusta. Hypyillä 10-11-12 mulla oli ajoitusvaikeuksia, mutta muutamalla toistolla saatiin ohjauslinjat kuntoon.

Toisella pätkällä oli sitten vähän erilaisia juttuja: takaakierto, itsenäistä pujottelunlopetusta, tiukka persjättö pujottelusta putkeen, ja lähetys kuolleeseen putkenkulmaan etumatkan saamiseksi loppusuoralle. Tää meni heti aika hienosti - muuten paitsi (aina on se PAITSI) hypylle 6 viennissä epävarmuutta. Siis mulla, varoin putkea sen verran, että koira ei todellakaan tiennyt, mihin pitikään mennä. Sitten kun lopetin "varomisen" ja vein määrätietoisesti, ongelma poistui. Erityismaininta hienosta pujotteluvarmuudesta (itsenäisesti loppuun) ja tiukasta käännöksestä persjätön jälkeen putkeen 4.

Viimeinen oli sitten kiva helppo ja eteenpäin jouhevasti viettävä. Tuossa loppuhypyllä (eli viimeisellä ennen putkea) itse mokasin, kun olin liian lähellä hyppyä, enkä saanut enää kerrottua koiralle oikeaa suuntaa. Ei se yrittänytkään väärään putkeen, mutta kääntyi ihan vikasuuntaan ja rima tuli alas. En siitä lähtenyt toki koiraa moittimaan, kun itse olin kerran syypää virheeseen. Tähän tehtiin muutama toisto, että saatiin ohjaaja sopivaan paikkaan.... Koiralle erityiskiitosmaininta hienosta itsenäisestä irtoamisesta hypylle 11. Hyvin toimi nyt hallinta -> irtoaminen.

Hetkeksi kotiin välissä ja sitten kohden hakutreenejä - mutta sinnekin mutkan kautta. Talloin Yarralle jäljen, U-muotoisen, ja pituutta vajaa 200 metriä. Jäljen asettuessa talloin Morrikselle ja Yellolle esineruudun, noin 30x30 metriä. Jätin ruutuun 3 esinettä ja Morris sai ensin hakea, tarkoitus oli haetuttaa 2 esinettä. Meni vähän diipadaapailuksi, jostakin syystä Morris ei ollut ihan asialla. Ekan toi kuitenkin ilman apuja, toiseen tarvitsi muistutuksen. Yellolle otin askelen taaksepäin, viime ruudusta kun on aikaa. Vein esineen ruutuun koiran katsellessa ja lähetin sitten hakemaan. Muuten ok, mutta ongelma entinen, ei tuo loppuun asti. Sitten Yarra vielä teki oman duuninsa eli kävi jäljestämässä. Ihan hyvin meni näin harrastelupohjalta kun tehdään! Syöminen on Yarrasta aina kiinnostavaa.

Sitten päästäänkin hakutreeneihin. Yellolle sama harjoitus kuin syksyn viimeisissä treeneissä eli ilmaisutreenit. 5 ukkoa, jotka meni alueelle samalla tavalla kaikki. Etenivät ensin noin puolimatkaan ja koiran katsellessa etenivät loppuun (40-50 metriä etäisyyttä). Lähetys - löytö - haukut - palkat. Siis edelleen myös välipalkkoja, haukku ei ole mitenkään tietenkään vielä valmis. Vähän tarvittiin apuja haukun aloitukseen, mutta tulihan sitä ääntä kuitenkin:)-. Hösellys hosellus oli kyllä taas aikamoista, Yellon tarttis kyllä vähän rauhoittua... Maalimiehet toivat koiran syötellen keskilinjalle, jossa mä olin suht neutraali taas, jotta Yello ei saanut aihetta kaivata mun luokse liian aikaisin. Do diin, tästä sitten ilmeisesti jatketaan taas - lauantaina seuraavan kerran.

Ja jotta treenaaminen ei ihan näin vähään olisi jäänyt, otettiin Yellon kanssa vielä pieni noutotreeni. Eli esineellä, mutta noutoliikkeenä. Yritettiin saada sitä esinettä myös väkisin Yellon suuhun pitoon, mutta etukäteen tiesin tämän vaikeaksi. Noutoliike taisi onnistua ilman pudotusta 5 - pudotuksella 1. Ihan hyvät prosentit, sanoisin. Mutta sitä 100:aa kohden tarvitaan vielä treeniä. (Joku toinen päivä kuitenkin).