Tänään olin treenaamassa ohjatusti molempien kelpieiden kanssa samassa ryhmässä (toipilas-pohkeeni kiittääItku). Treenien teema oli, kuten otsikko kertoo, kuitenkin armollinen. Vaikka koirat irtoilivatkin itsenäisiin suorituksiin, jonkun verran jouduin juoksemaankin. No, nyt tulee viikon tauko agilityyn, kuinka sen kestää?!? Toivottavasti jalka ainakin paranisi!

Kuvassa on radan alkuosa. Yello aloitti ja yritin tuota 3-5 ensin tietysti liian haastavasti. Tärviöllehän se meni. Juoksin tuolla puomin punaisen nuolen puolella (emme tehneet siis esteitä nro 1-2 ollenkaan radalla). Kun tulin toiselle puolelle ja tein 3-4 väliin persjätön, jossakin vaiheessa saatiin onnistumaan. Kepitkin osuivat oikeaan väliin, vaikkakaan ei ihan heti. Leikkauksen sinne kepeille Yello onneksi kestää. Muu rata oli aikamoista irtoamista tosiaan. Pientä takertelua oli renkaan suorituksessa (lue : sinne ohjaamisessa). Linja A:lta hypyn kautta renkaalle ja putkeen vietti sen verran ohi renkaasta, että siihen olisi pitänyt vekittää koiran linjaa. Putkiin irtosi loistavasti ja esteet siinä putkien välissä teki hienosti. Mitä nyt ite aiheutin yhden rimanpudotuksen ja loppuun viimeisen hypyn ohituksen.
Myös Yarran kanssa takerrettiin tuota alkua. Jäin puomin putken puoleiselle ohjauspuolelle ja leikkasin hypyllä 4. Yarra meni kyllä pujotteluun, mutta siksak - muotoisella etenemisellä. Putkelle persjättö ja sitten onnistui. Pujottelun jälkeen jatkettiin parin hypyn kautta A:lle ja siihen luukutukseen. Myös Yarra meni hienosti, itse ryssin yhden putkeenlähetyksen, kun jarruttelin typerästi. Loppuun tehtiin tuo piirroksen osoittama treeni, jossa olin puomin toisella puolella. Se onnistui heti, enkä ottanut uusiksi (no, mitä nyt putken sisäänsyöttöön tuli vähän laaja kaari, mutta muuten mainiosti!).

Yello teki tokan suoritusvuoron alkuun kontaktit, puomi ja A. Sitten vielä jatkettiin A:lta se pätkä, jossa olin aiheuttanut riman alastulon ja sen ohituksen. Nyt meni suorastaan pelottavan hyvinYllättynyt. Noinkohan seuraavissa kääntymistreeneissä Yello suostuu kääntymään? 

Yarran kanssa tehtiin vielä tuo pujottelun jälkeinen hyppy-hyppy-A -kuvio toisella tavalla. Siinä jätin koiran pujottelemaan ja siirryin vastaanottovalssaamaan hypyn taakse. Näin seuraavalle hypylle ei tullut leikkausta. Toka yritys taisi onnistua tähän. Ja vielä korjattiin se mun mokaama putkeenlähetys. Käytin tässä myös tarpeettomasti vastakättä jostakin "varmistuksenvarmistelu"syistä. Ei tuohon olisi ollut tarpeen. Yarraan on luottaminen, vaikka jatkuvasti tuntuu, että en luota.