Maanantai, vapaapäivä ja aamu. Kentälle tottakai! Vaihteeksi sain kaverin kanssani treenaamaan ja kantamaan esteitä. Huippujuttu!

Aloitimme osuutemme puomilla, molemmat koirat tekivät lähes 20 toistoa. Yello oli vähän levoton, halusi kaiketi mennä tervehtimään avustajaa. Vähän epätarkkuutta suorituksissa siis. Mutta saatiin hallinta-elementtikin mukaan pienen neuvottelun jälkeen. Yello jatkoi harjoittelua keinulla, kun kerran oli tuota apua. Keinulle ei tehty kovin montaa suoritusta, mutta sitäkin tehokkaampia. Keinun annettiin nyt laskeutua huomattavasti nopeammin kuin ennen. Yello teki siitä huolimatta hienosti, tarkasti ja rohkeasti. Pari kertaa vielä maxipöydällä ja sitten (jos kaikki menee hyvin) siirrymme jo minipöytään.

Tämänkertainen varsinainen ratatreeni koostui muutamasta hypystä, parista putkesta, renkaasta ja pujottelusta. Ennen radan suorittamista Yello teki pelkkää pujottelua muutaman toiston, verkot olivat molemmissa päissä varmistuksena. Ei tehty montaa, koska toistot olivat hyviä. Yello "lämmitteli" vielä lyhyesti kääntymisharjoituksella ennen rataa, jonka Yarra aloitti.

Rata lähti hypyltä, josta vienti mutkaputken kauempaan, täysin kuolleessa kulmassa olevaan putkenpäähän. Siitä jatkettiin välistävetohypyille, joista jälkimmäisen pyöräytin sylkkärikäännöksenä takaisin lähtösuuntaan, koska mentiin takaisin putkeen. Putkesta hypyn kautta pujottelun suljettuun kulmaan. Pujottelusta vienti eteenpäin putkeen (putken suu täysin piilossa, suoritussuunta takaisinpäin). Yarra ei heti löytänyt, mutta kun vien 1 askelen verran enemmän, jo löysi. Putki oli J-muodossa, sieltä tultiin hypylle (testailin jaakotusta tähän) ja samantien suunnanvaihto takaisin putkeen. Putkesta rengas vähän vinossa kulmassa, johon ennakoin valssia hypylle ja lopetus pussiin. Tämä pätkä meni muuten hyvin (kesti renkaalla suunnanvaihdon ennakoinnin), mutta tuossa jaakotus-suunnanvaihtohypyllä tuli ylimääräistä kaarta, jota hiottiin hetki.

Sitten tein Yellolla muuten saman pätkän, mutta 2 muutosta rataan. Itseni tuntien vein varmuuden vuoksi tässä välissä puolikkaan pujottelun pois kentältä. Joten tein radan 2 eri osassa. Olinhan ottanut pujottelun oikean puolen toistot putken ja hypyn kautta... Eli todistettu on, olis Yello siihen pystynyt, mutta en vielä halunnut liittää rataan. Seliseliseli. Ja se toinen muutos oli renkaan suoristaminen helpompaan lähestymiskulmaan putkesta. Testasin tämän kohdan ennen ratasuoritusta; Yello ei vielä kestä ennakointia renkaalla, eli jouduin varmistamaan sen loppuun asti ja sitten vasta valssiin. Sitten eikun radalle: hienosti meni eka kuollut putkensuu, makee välistäveto ja sylkkäri (ei voinu ku ihmetellä taaskin ; KUKA ihme sitä käy salaa treenamaamassa). Tein tuon kohdan 2 krt, kun pidin onnistumista vahinkona...  Sitten loppuosa, myös tuossa eteenpäin lähetyksessä kuolleeseen putkensuuhun oli kerran näytettävä Yellollekin vähän lähempää se suu. Mutta sitten ei muuta kuin nautiskeltiin loppurata. Siihen täyskäännöshyppyyn myös mietittiin ja kokeiltiin eri vaihtoehtoja.

Olipas sen verran kiva rata, että samalla taisi tulla keskiviikon koulutusryhmäni treenit vahingossa "suunniteltua".