Osallistuimme Yellon kanssa möllitokoihin Mutalassa, luokka ihan AVO-sääntöjen mukaan, ei lievennöksiä. Ajattelin mennä vähän tilanteen mukaan, mulla oli toisessa taskussa namit ja toisessa lelu, olisin palkannut / helpottanut, jos tilanne olisi sitä vaatinut. Mutta loppujen lopuksi mentiin sitten ihan kisanomaisesti ja saatiin nihkeä ykkönen. Jos koe olisi ollut virallinen uskon, että oltaisiin saatu 2-tulos, mutta nyt mentiin näin, epävirallisesti. Koira tuntui nyt tosi hyvältä. Pieni miinus annettakoon vierelletuloista liikkeiden alussa. Otin ne nyt sisukkaasti takaakierrättämällä, yleensä eka kerta ei ollut vielä hyvä. Vire ja into pysyi ihan loppuun asti, vaikka en palkannutkaan. Hivenen rohkeammin kehuin, mitä virallisissa tulen kehumaan. Siinä ja rajalla mentiin, että olisi alkanut haukkua.

Paikallamakuu 9. Makasi ihan hyvin, vaihtoi lonkalle ja kerran takaisin. Hmm, joko Yellon oli kuuma tai sitten kaivataan hierontaa. Lonkka-asentohan on meillä edelleenkin kielletty juttu.

Seuraaminen taluttimetta 10. Se oli hyvä, jee! Ehkä jostakin olisi oikeasti rokotettu, riippuu vähän tuomarista, mutta mä olin tyytyväinen. Pää hieman seilasi, mutta eiköhän se ole kuitenkin sallittua, jotta koiran niskat eivät mene jumiin.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10. Hyvin tippui ja piti asennon, vaikka menin taakse (ja ihmettelin liikkeenohjaajan sekoilua.... onneksi itse tiesin, miten liike kuuluu tehdä:D).

Luoksetulo 7. Nää koiruudet keksivät aina uusia konnuuksia. Viime tipassa olin päättänyt, että en auta seisahtumista ollenkaan, autan vain vierelletulossa. Eli halusin katsoa missä sen seisahtumisen kanssa oikeasti mennään.  Yello pysähtyi aivan mielettömän hyvin, mutta jäi sitten epävarman näköisenä katsomaan mua - ja valahti ISTUMAAN. No, jopas, uusi juttu. Vaihdan varmaan sen käskysanan myös tähän pelkäksi SEI:ksi ilman viimeistä ässää. On tää nyt vaikeaa, paljon tarkemmin olisi aikanaan pitänyt käskysanat miettiä!!! Mä uskon vakaasti, että Yello meni istumaan, koska kuuli taas sen seIS. Ja IS tarkoittaa meillä siis IStumista. Muitakin tulkintoja kentällä miettivät kyllä. Tuomari ei varmaan nähnyt mun käsiapua vierelletulossa, siksi vain 3:n pisteen vähennys.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 0. Meni maahan. Voih!

Noutaminen 9. Mun heitto oli vähän lyhyt, tarvitsee treenata (ja tarkistaa sääntökirjasta se vaadittu matka). Tuon mittaisia olen heittänyt ja pidemmälle mun on vaikea sitä kapulaa saada. Mutta yritän treenata. Yello teki ihan hyvin, vaikka tätä pelkäsin. Sivulletulokin taisi olla päivän paras näistä vierelletuloliikkeistä. Tuntuu, että on se vierelletulo sen verran petrannut, että Yello tulee enimmäkseen suoraan istumaan (ei jää enää siis vinoon), välimatka on vain aavistuksen liian väljä (n. 10 cm liikaa). Yello ei tykitä kapulalle eikä takas, mutta tekee liikkeen tasaisessa laukassa.

Kauko-ohjaus 10. Se oli hyvä! Pitkästä aikaa maahanmenot (lähes) tippumalla. Istumaan saisi nousta aavistuksen nopeammin, mutta tämäkin riittää.

Estehyppy 8. Lähti hyvin, istuminen oli vähän hidas. Ja kolautti takaisintulossa estettä. Hyppäsi tosi laitaan ja esteeseen lähes kiinni, annoin hieman vartalo-apua takaisinpäinhyppyyn.

Kokonaisvaikutus 10.

Yhteispisteet 162p / 1-tulos, sijoitus 1.

Arvostelun päätyttyä otin pikaisesti kehässä uudestaan liikkeestä seisomisen ja luoksetulon seisahduksen. Nyt seisominen sitten onnistui mainiosti, tottakai. Luoksetulossakin seisahtui (2 yritystä tarvittiin) ekalla vähän teputtaen, toinen hyvä, josta palkaksi lensi uusi palkintopallolelu.  Harjoitukset jatkuvat.

--------------------------------------------------------------------

Möllikisojen jälkeen jäin vielä ottamaan lyhyesti agiltyä. Raahasin kentälle puomin, muutaman hypyn ja putken. A:han siinä jo nökötti valmiina. Tehtiin vaan pari pientä kuviota, jossa keskityttiin taas hyppyjen jälkeiseen tiukkaan hallintaan ja niukkoihin kurveihin. Sekä sitten tietysti niihin kontaktien oikeaoppiseen ottamiseen. Ihan tyytyväinen olen Yellon suorituksiin. Myös Yarra kävi lyhyesti kentällä. Se olikin aika vauhdikkaalla päällä, joten pariin kohtaan jouduin ohjaamaan eri tavalla kuin Yelloa, jotta saatiin liiat kurvit pois.