Treenit Mutalassa tottisvuorolla. Ekaksi otettiin paikallamakuu. Yello oli 3:n koiran ryhmässä laidassa, nahkanarttu oli vieressä. 10 pisteen suoritus taisi tulla paikallamakuun suhteen. Istumaannousuhan  perusasentoon meillä on vielä vaiheessa..... auttamalla kyllä onnistuu. Ihan päälaji tämä toko ei ole ollut, Yello on ihan rauhassa saanut viettää lapsuuttaan. Sitten jatkettiin muistaakseni "kehääntulo"- ja luoksepäästävyys-harjoituksilla. Luoksepäästävyydessä mä kyllä fuskasin, kun mulla oli namit toisessa kädessä ja naksutin toisessa. Luulin, että olis ollut suurikin vaara, että Yello olis ryysinyt "tuomarin" luo hyppimään. Nämä apukonstit tai jokin muu sitten auttoivat ja Yello vaan tapitti mua koko ajan.

Sitten otettiin pätkä seuraamista, jossa Yello painoi aika tavalla ja oli mutkalla mun vasemman jalan ympärillä. Täyskäännöstä ei ole treenattu tarpeeksi, eli se vähän kömpelö. Askelet ok ja muut käännökset. Sivulletuloon sain uuden vinkin, kun valitin, että en ole saanut sitä Yellolle kunnolle hahmotettua.  Eli koira eteen istumaan ja samalla kun ottaa askelen ETEENpäin, ohjaa koiran namikädellä (vasen) kiepsahtamaan sivulle ja istumaan. Näitä kokeillaan, kentällä ainakin sujui hienosti.

Vielä vähän kaukoja (avo tietysti), maahanmeno vähän hidas ja istumiseen paljon apuja. No, eipä ole tätä treenattu kovin montaa kertaa, ei  voi osatakaan. Hypyllä ei ongelmia.

Illan päätteeksi otin vielä esineruutukaistaleen 1:llä esineellä. Se oli kuminen lelu(rengas). Yello lähti ripeästi käskyn saatuaan alueelle. Yhtä ripeästi se otti muutaman metrin päässä U-käännöksen ja aivan yhtä ripeästi kiepsahti mun viereen perusasentoon. Ihan ylläri!?!? Tokalla käskyllä lähti alueen perille ja toi esineen. Mitähän se tuossa oikein meinasi? Ei aavistustakaan, miksi se eka lähetys oli sellainen omituinen.