Aamulenkin jälkeen jäätiin vähän tokoilemaan pihaan Yellon kanssa. Vauhtiliikkeet meni ok, mutta yllättäin Yello ei olisi halunnut istua/mennä makaamaan kuraiseen hiekkaan. Kukapa olisi??! Säässä kuin säässä on siis treenattava.

Ensin tehtiin hyppyä. Toi mun hyppyviritys on valitettavan matala, mutta toki tyhjää parempi. Hyppy meni mainiosti ja siinä vielä se istuminen kuramaahan onnistui ilman nikottelua. Otin loppuosaa ihan perusasentoon asti (namikädellä auttaen) sekä lopuksi yhden ihan kokonaisen suorituksen. Sitten noutoliikettä ensin hypyn kanssa. Ensin loppuosaa, jätin koiran ja kapulan esteen toiselle puolelle. Sieltä kutsu tai siis noutokäsky ja palkkaus vauhdista lelulla. Sitten myös lähtöä ja tuonnista palkkaus taas vauhdista. 2 krt otin palautuksen loppuun asti, eka jäi väljäksi, toinen oli jo melkein hyvä. Otetaan nyt rennosti näitä vauhtituloja ja hypyn kautta viereentuloja. Ja sitten heti kun pystyy, myös agiputkea hyväksikäyttäen. Sitten vielä noutoa ilman hyppyä, siinä en ottanut kertaakaan ihan loppuun asti, vain loppuosaa vauhdista palkaten + lähtöluvan odotusta. Kävin heittämässä kapulan vähän matkan päästä koirasta taas palasin koiran viereen antamaan käskyn. Nyt pysyi hyvin. Muista myös treenata sitä kapulanheittoa, ettei tule heijaamista yms. Arggh.

Tähän väliin tehtiin vähän seuraamista, pieni pätkä normaalia kävelyä + askelsiirtymiä. Sitten kaukoja, jossa maahan ei oikein kunnolla pystynyt menemään. Mulla meni tovi, kun tajusin, että se taisi oikeesti johtua tuosta kurasta ja märkyydestä. Mutta saatiin kyllä liike tehtyä alun ällötyksen mentyä ohi. Sitten jäävät, jossa nyt se maahanmeno jäi sitten ekalla kerralla tekemättä, meni seisomiseksi. Voivoi ja märkä maa!! Lisäsin käskyyn vähän voimakkuutta, sitten ei enää ongelmia.

Lopuksi Yellon mielestä kivaa luoksetulotreeniä. Siinä sai juosta. Tein sitä pysähdystä sillä tavalla, että käskyn yhteydessä otin 1-2 askelta kohden koiraa ja pysähdyksen tultua heitin pallon. En oikeestaan haluaisi tehdä pysähdystä käsiliikkeellä eli sitä palloa heittämällä. Eli suullinen käsky olisi tavoite. Katsotaan mihin tämä johtaa. Nyt ainakin vihdoin päästään treenaamaan ihan tuossa kotipihassa, kun parkkipaikasta on suuri osa jo sulanut hiekalle. Harmi, kun tuo lähikenttä on muutettu keinonurmeksi, ei ole enää mahdollisuutta mennä siihen treenaamaan koiran kanssa.