Tänään oli vuorossa viikonlopun toinen kilpailupäivä helteistä agiliitoa. Ei mennyt kovin huikeasti...

Yarran radat: eka rata oli taas hyvin tekninen ja vaikea vääntö eiliseen tapaan. Ei mikään  mahdoton kuitenkaan, jotenkin  pidin tämän tuomarin radoista, vaikka en erityisesti niillä onnistunutkaan (Lahikainen). Alussa oli 3 hypyn jälkeen ikävään kulmaan putkeen vienti. En uskonut ensimmäistä ajatustani (huono, huono juttu) ohjauskuviosta vaan yritin muka valssilla varmistaa koiran oikeaan päähän putkea. Ja onnistuin vain saamaan sen ohi oikeasta ja lampsimaan kohden väärää. Kielto ja ohjauksen herpaantuminen. Pari hyppyä eteenpäin ja kun en jaksanut yrittää täysillä, koira ajautui hypyn väärinpäin. HYLLY. Päätin sitten ottaa kuitenkin harjoituksen kannalta ja sanottakoon nyt, että loppurata olikin ihan näppärää vääntöä. Kepeillä testasin vedätystä + etäisyyttä sivusuunnassa. Hienosti toimi! Myös lopun työntö-veto-työntö ahtaisiin hyppykulmiin bueno. No, ehkä tuosta radasta sittenkin oli jotakin opittavissa! Mä tarvitsisin nyt hieman itseluottamusta tuon koiran kanssa. Vien edelleen hieman varovasti, joka aiheuttaa koirassa sitten vastaavasti epävarmuutta. Mutta opiskellaan eteenpäin tällä agiliitämisen saralla, valmiiksihan tässä ei tule koskaan...

Hyppiksellä (Jalosen) oli aikamoinen putkisuma keskellä + ilkeitä hyppykulmia. Olin käärmeissäni itselleni tuosta ekan radan putki-kiellon aiheuttamisesta ja olin vähän huonolla tuulella vielä rataantutustumisessa. Päätin kuitenkin juuri ennen suoritustamme yrittää  tosissaan tulosta ja unohtaa edellinen rata (epäonnistuminen).  Ei mikään sujuva vääntö, mutta apinan raivolla vedin nollaa kunnes... esteelle nro 15 jouduin ottamaan ylimääräisen askelen, jotta saan koiran menemään taaksekiertoon. Myöhästyn siten esteen nro 17 viennissä ja siihen kielto. Ja arvaa harmittaako (yes).

Trulli otti vain agilityradan, koska ontui vähän aikaa radan jälkeen, tai ainakin varoi takapäätään. En siis osallistunut sen kanssa hyppikselle ollenkaan. Trulli teki nollan, mutta tuomari antoi vitosen ilmeisesti puomin ylösmenokontaktilta (muuta en keksi). Yksi tassu osui puoliksi. Armomurha. JA arvaa harmittaako (jep, jep). Alun putkeen viennin varmistin niin paljon, että en varmaan ikinä ole varmistanut, hyvin meni. Puomille jäin eri puolelle, kuin Yarran kanssa (Yarran otin puomilta alastulosta valssilla jatkohypyille, Trulli oli tarkoitus työntää alastulosta seuraavalle esteelle). Tein normaalit jarrutukset ennen puomia ja koiran yksi tassuista tosiaan osui (mä olin ihan paraatipaikalla sitä katsomassa, lähempänä kuin tuomari). Mutta se käsi oli vain noussut siinä kohden. Alastulosta se työntö vasemmalla olleelle hypylle ei sitten sujunutkaan hyvin, vaan koira jäi vähän pällistelemään. Aluksi luulinkin, että se vitonen tuli siitä, mutta koska lipukkeessa oli pelkkä 5, niin kielto se ei ole ollut. Ja sitäpaitsi se käsi oli noussut jo ennen tuota hässäkkää. Lopun kurvit menivät tosi hienosti lyhyillä kaarilla ja vauhdikkaasti. Esim hieno pujottelu, ah ja voi. Aika riitti juuri ihanneaikaan, tosin alkuradalla oli yksi laaja ylimääräinen kaari (ennen sinne puomille menoa) + sitten se puomin jälkeinen söherö. Joten vieläkin sujuvammalla ohjauksella Trulli olisi tehnyt kirkkaasti sen nollan. Jos ja jos. No turha tätä on märehtiä, jos ei vääryydellä puomilta, niin kai se olis sitten voinut rapsahtaa kielto siihen huonosti onnistuneeseen hypylle työntöön... mutta ei tänään potkinut onni tähän suuntaan, ei. Ensi kerralla täytyy sitten osua kontaktit niin varmasti, että useampi tassu käy koskemassa. Nih.