Vihdoin pääsimme treenaamaan Yarran kanssa! Eikä hetkeäkään liian aikaisinPäättämätön. Noop, lahjattomathan ne treenaa. Viimeiset viikot ennen SM-kisoja menevät nyt valitessa, kisaanko, treenaanko, mitä teemme... aikaa on niin vähän ja niin paljon pitäisi tehdä. Mutta määräänsä enempään emme pysty, tehdään mitä tehdään ja se riittäköön. Jos tähän nyt lainataan erittäin kulunutta urheilutermiä: "Teemme parhaamme, ja katsotaan mihin se riittääSilmänisku". Jep, näin on. Viduddaa vaan, kun kenttä on surkeista surkeimmassa kunnossa, oikeastaan jo vaarallinen, liian kova ja erityisesti kuoppainen ja epätasainen. Argggh.

Mutta tänään meillä oli ratkottavana 25 estettä sisältänyt rata, jossa mentiin useampaankin kertaan suoria putkia. Hoh, kunto on jossakin aivan pohjalukemissa, vaikka olen harrastanut mm. ylämäkikävelyä ja työmatkapyöräilyä. On tuo agility vain aikas rankka laji! Kontakteista radalla oli vain A, mutta se mentiin 2 krt. Suorien putkien jälkeen oli tilanteita, joissa oli välttämätöntä saada koira kääntymään nopeasti. Ekalla yrittämällä meni heti eka putken jälkeinen tilanne "liian pitkälle" eli kääntö muurille epäonnistui. Koiralle piti antaa kääntymisestä vinkkejä ENNEN putkea. Koska meillä ei ole sellaiseen mitään erityistä käskyä opetettu, pidättelin Yarraa jo hypyllä ennen putkea. Sitten lähti jo onnistumaan. Pujottelussa tuli tänään ihme takkuamista, eka suorituksella taisi tulla jokin osuma raudasta takakintuun, kun se pujottelueste ei istu siihen kentän sikaepätasaiseen pohjaan kunnolla. Tai jotakin sellaista. Jouduin kuitenkin joka tapauksessa tukemaan pujottelun loppupuolta normaalia enemmän.

Toinen kierros mentiin sitten hienosti, tosin vain 21 estettä, rima nro 22 tippui, kun kunto loppui kesken. Mutta viis siitä, kun siihen asti tehtiin aikalailla ideaalia suoritusta. Lopuksi vielä A:n kontakti uusiksi, kun kunnon loppuessa Yarra vähän varasti sieltä, kun en jaksanut käskyttää....

Yarran treenien päätyttyä otin vielä Yellon kanssa lyhyet tekniikkahyppytreenit. 5 hyppyä ensin tasaisilla 6 askelen väleillä, rimat 30 cm. Sitten välit 6-9-6-9- rimat 30 cm. Ei ihan tyylipuhtaita suorituksia ekat yritykset, mutta muutamalla toistolla tuli hienot hyppelyt.