Agia sekä Trullin, että Yarran kanssa. Radalla ei ollut tänään ollenkaan kontaktiesteitä, vaan keskityttiin ohjauskuvioihin hyppyradalla. Kiirettä siis piteli:).

Ensin mentiin kokonainen kisarata, joka ensin ruodittiin ja mentiin sitten vielä kokonaisena uusi kierros. Yarran kanssa takelteli muutamakin kohta. Pujottelun jälkeen tultiin kaarrehyppyihin, joista viimeinen ei ollut ihan linjassa ja sen jälkeen oli vielä työntö putken vasempaan suuaukkoon. Onnistuin saamaan koiraa joko ohi tuon "linjattoman" hypyn tai sitten väärään päähän putkea... Siitä rata vielä jatkui vaikeaan hyppy-pituuskuvioon, josta takaisin putkeen (ekan suuaukon ohi perimmäiseen). Taas tuli hypyn kieltoa tai väärää putken suuta... No, toisaalta, radan alkuosa meni ihan jees, jossa mm. avo-kulma kepeille:). Hiottiin ja hiottiin kunnes saatiinkin kaikki toimimaan! Uusintakierroksella onnistuin viemään virheettömästi, kunnes hypyllä ennen pituutta (4 estettä maaliin) tuli rima alas. Pieni saattoaskel lisää ja virheetön, vihdoinkin!

Trullin kanssa sama rata sujui huomattavasti paremmin. Tuo kaarrehyppyjen viimeinen hyppy meni ohitukseen, kun en kertonut koiralle pientä suunnanmuutosta. Vauhti ja into oli niin kova, että päätin jatkaa vain matkaa, eihän koira mitään virhettä tehnyt, vaan minä! Pituudelle (joka siis suoritettiin lähes vastaanottona radan suunnanmuutoksen takia) taisi tulla virhe, kun viimeinen palanen kaatui. Koira ei ilmeisesti uskaltanut hypätä kunnolla, kun olin vastassa. Hiottiin vähän, erityisesti taas tuota loppuosaa, missä oli tuo hankala linjasta pois oleva hypähdys + pituuden vaikea vienti. Uusintakierroksella Trulli loikkasi komean nollan, niin että hiekka vain pöllysi, hyvä Trullukka.

Otettiinpa sitten vielä toisenlainen ratapätkä. Tämä sujui sitten jo Yarrankin kanssa huomattavasti paremmin. Radan kinkkisin kohta oli ehdottomasti loppusuora, joka sisälsi 3 hyppyä vaikeissa kulmissa. Yarran kanssa pohdittiin, että kummalla ohjauspuolella kannattaisi olla. Päädyttiin siihen, että kannatti viedä koira oikealla, jossa tuli keskimmäiselle hypylle veto ja viimeiselle sitten työntö. Ja lisäksi piti ehtiä ekan ja tokan hypyn väliin, kun koira suoritti putkea. Piti näet saada etumatkaa.... Koetin paria ohjauskuviota ei niinkään sen takia, että ne olisivat olleet välttämättömiä tällä radalla vaan siksi, että halusin vain kokeilla. Pujotteluun tuli vaikea vienti koira vasemmalta puolelta kaartaen sisäänsyöttöön ja sen jälkeen leikkaus toiselle ohjauspuolelle. Tähän kohtaan olisi ollut valssi ihan sopiva, mutta halusin kokeilla, meneekö. Menihän se, mutta ei ollut sujuva. Sitten jätin pujottelussa välimatkaa sivusuunnassa, siitä rata jatkui putkeen, jonka ensimmäinen suuaukko ohitettiin ja mentiin siis jälkimmäiseen. Eka vedätys aiheutti 2 viimeisen pujotteluvälin ohituksen, muut virheettä. Sain koiran sujuvasti ohi väärästä putkensuusta. Jatkossa sitten vielä kokeilin sellaista kuviota, jossa lähetin koiran suorittamaan pituutta ja jatkoin itse matkaa jättäen koiran ja itseni väliin hypyn (jota ei suoritettu). Olisin vallan hyvin voinut mennä valssailemaan pituuden viereen, mutta kokeiltiin nyt tätäkin. Muuten meni ihan hyvin, paitsi pituuden jälkeen tuli aika kaari ennenkuin ehdin suoristamaan koiran linjan seuraavalle esteelle. Mutta ihan mukavia kokeiluja. Lopun kiemurat meni sitten ihan ok, kun ehdin sinne hyppyjen väliin. Tästä on Yarran hyvä jäädä pienelle agility-tauolle.

Trullin kanssa en tehnyt mitään ohjauskokeiluja, vaan valssailin ihan normaalin setin. Pyyhkäistiin komeaa rataa, kunnes tultiin tuonne loppusuoran hypyille. Mun piti viedä Trulli ehdottomasti vasemmalla puolellani eli eri kuin Yarran. Yhtäkkiä vaan huomaan olevani väärällä puolella ja kakkoselle olis pitänyt työntää koiraa voimakkaasti. Näin heti, että ei tule onnistumaan! Mitäs piti mennä väärälle puolelle. Dodiin, sitä sitten korjattiin vähän aikaa ja saatiin menemään. Tai siis koirahan olis mennyt heti ja sujuvasti, mutta tää ohjaaja sekoili. Hyvät treenit Trullilla tänään ja erityismaininta on annettava pujottelusuorituksista. En ole tuon eläimen varmaan koskaan nähnyt pujottelevan nuin kovaa. Huikeeta!