Vihdoin onnistuneet treenit, huh. Kyse oli nyt sitten agilitystä ja vapaamuotoisista treeneistä. Aiheenamme oli tuo viime ohjatuissa epäonnistunut irtautuminen eteenpäin. Radalla oli hypyistä ja yhdestä suorasta putkesta muodostuva pitkä kaari, joka oli selkeä, mutta yhden hypyn vieressä oli toinen hyppy hivenen tyrkyllään. Tehtiin tuo pätkä molempiin suuntiin. Radan lopussa aina target eli kuppi, jossa oli maksalaatikkoa. Matkaa kasvatettiin aina lopusta alkaen ottamalle seuraavalle kierrokselle yksi este lisää. Ei voi Yarran suoritusta tänään moittia, ei tosiaankaan! Maksalaatikko on taikaa:). Jopa tuo toinen suunta, jossa se yksi vieressä ollut hyppy oli häiritsevän lähellä linjalla, ei aiheuttanut minkäänlaista epäröintiä koiralle. Olin juuri valmistautunut suoran putken jälkeen ottamaan koiraa hivenen haltuun ja työntämään sen vastakkaisella kädellä kauimmaiselle hypylle, kun näin vain takajalat, jotka vilahtivat juurikin oikean riman päällä. Ja tukka suorana koira maaliin. Ei virheen virhettä!

Pujottelua treenattiin myös vanhojen kaavojen mukaan, avokulmaa (ei mitään hankalia tänään) + kääntöjä. Joku lipsahdus taisi tulla, mutta ei mitään vakavampaa. Kerran taisi tulla ohitus, kun uskoakseni koiraa häiritsi jokin ötökkä. Sisäänsyötössä yksi avokulman missaus ja pari ylimääräisellä kaarella, oikein sisään, mutta otettiin uusiksi, koska haluan kaaret pois. Kunhan tässä taas päästään vauhtiin, voidaan vaatimustasoakin ruveta kohottamaan.

Loppuun vielä yksi helppo ratapätkä, että jäisi koiralle kiva mieli. 3 hypyn kautta työntö putkelle, josta irti edessä olevalle hypylle (sujui aika sulavasti), josta kääntö puomille ja no, okei vaikeahko vienti pujotteluun. Mutta ei vaikea Yarralle, ei ainakaan tänään. Pujottelun päässä loppupalkat. Tästä on taas hyvä jatkaa eteenpäin.