Ylökk:issä alkoi tänään pyörimään tokovalmennusryhmät A ja B. Tai ryhmä A vielä passasi, mutta ryhmä B starttasi lähes täysilukuisena, 10:stä paikalla oli 8. Yello on siis ryhmässä B, joka on vähän vähemmän osaaville/tavoitteleville suunnattu. Toki tavoite tässäkin ryhmässä on sinne ylempiin luokkiin. Ryhmässä on mukava kirjo eri rotuja: espanjanvesikoira, samojedi, australianpaimenkoira, labradorinnoutaja, leonberginkoira, belgianpaimenkoira (gr), jackrusseli, lagotto romagnolo, keskikokoinen villakoira ja - australiankelpie. Siis tosin sanottuna 10 eri rotuista koiraa on edustettuna! 2 näistä on jo selvittäneet alo- ja avoluokan ja treenaavat siis täysillä voivoita. 1 ei ole vielä käynyt kokeissa, 1 ei ole saanut alosta 1-tulosta. Me muut siis keskitymme toistaiseksi avoimeen (tosin yhdellä on jo 1-tulos avosta, mutta havittelee TK2:sta). Eli monenmoista tasoa on, katsotaan kuinka kaikki oikein kehitymme ja mitä kukin tulee saavuttamaan. Mutta kiva on ainakin, että saamme ryhmätreeniä, liikurointiapua ja mikä parasta - välillä myös ohjattuja koulutuksia. Eiköhän tämä kaikki lisää motivaatiota!

Tänään palaveerasimme aluksi hieman systeemeistä ja tulevien treenien suunnitelmista sekä tietysti vähän jo ehdittiin treenatakin. Kukin koirakko ehti olla treenivuorossa n. 15 min, 2 koiraa yhtäaikaa. Jatkossa varmaankin enemmänkin voi kerralla olla kentällä, jos vain koko kenttä on käytössä. Systeemi varmasti lähtee tuosta hioutumaan, kunhan päästään vaan alkuun.

Aluksi tehtiin toki ryhmäpaikallamakuu (ei sitten istumista, vaikka toivoin sitä), n. 2 min. Yello kävi kovilla kierroksilla, kun suurinpiirtein autosta suoraan joutui suorittamaan. Onneksi kuitenkin pysyi mainiosti, vaikka virtaa oli. Ennen yksilöliikkeitä ehdin käydä juoksuttamassa Yelloa metsässä.

Yello teki ensin kaukot, jäävät ja luoksetulon. Kaukot liikkuroituna, taisi olla muuten eka kerta. Yello ei hämääntynyt, kävin kuitenkin palkaamassa jokaisesta asennonvaihdosta. Jäävät myös liikkuroituna ja liikkuri naksautti oikeasta asennosta. Kumpikin heti oikein, ei sitten otettu enempää. Luoksetulon pysäytyksiä pari kertaa, eka oli parempi, toisessa vähän valui. Liikkurin piti heittää pallo, kun Y seisahtuu, mutta heitti sitten vaan ekalla kerralla. Lopuksi suora.

Sitten vielä toisessa päässä kenttää hyppyä ja seuraamista. Hyppy meni nyt mainiosti, otettiin kaikkia entisiä variaatioita eli loppuosaa, kokonaista ja muuten kokonainen, mutta palkkaus ennen viereentuloa. Lähetin koiran hypylle hieman viistosta vasemmalta, koska sieltä lähetettynä Yello ei mene laitaan eikä liian lähelle hyppyä. Vähitellen täytyy sitten siirtyä kohden hypyn keskikohtaa.... Myös viereentulot onnistuivat, ekalla autoin namilla, toka ilman namia. Huah. Sitten tehtiin vielä seuraamista, jossa koira oli sitten jo ilmeisesti väsynyt tai jotain. Se oli vähän vaisulla tuulella, joten ei kauaa tehty.

Kun toko-osuus oli käyty, jäin vielä treenaamaan vähän tekniikkahyppyjä. Rakensin sarjan, missä oli venytettyjä ja koottuja välejä. Yellolla oli noissa venytetyissä nyt ongelmia, otti ylimääräisen askelen lähellä hyppyä. Venytetyt olivat 9:n jalan väleillä, kun muutin ne 8½ jalkaisiksi, sitten sarja onnistui. Pienestäpä se oli kiinni.