Kisat tänään Ylöjärvellä, 3 agilitystarttia molemmille.

Eka rata taisi olla päivän hankalin. Yarra starttasi ensin ja olikin kohtuullisen hyvää menoa. Hieman ohjaus oli käännöskohdissa myöhässä ja siitä ylimääräisiä kaarroksia. Radan ainoa virhe tapahtui hypylle, hypyn edessä oli suoraan puomi (jonne ei menty), vaan käännyttiin ohi toiselle hypylle. Panikoin taas jostakin käsittämättömästä syystä riman päällä koiralle jo kom-käskyä ja sain kuin sainkin sen lopettamaan hypyn kesken ja laskeutumaan maahan riman kera. Hyvä hyvä minä! Kuka niitä nollia nyt haluais (ainakaan tuplanollia)?!? Noita kaarroksia lukunnottamatta olen rataan tyytyväinen. Trullin kanssa tein sitten toisenlaisen emämokan. Jätin sen selkäni taakse esteen nro 3 jälkeen (putki) ja se näki paremmin edessään 2 vaihtoehdosta sen väärän hypyn. Eli hylly jo siihen alkuun, mutta päätin nyt "treenata" kunnolla ne kontaktit kisatilanteessa. Ja hienosti koira ne kuuntelikin, ei virheitä niissä. Pujotteluunsyöttö epäonnistui (jonkunlainen avokulma ja piti vetää koiraa ohjaajan oikealla puolella), jätin sen viimeisen varmistuksen ottamatta ja otin askelen liikaa eteenpäin, jolloin koira ajautui 2-väliin.

Tokaradalta sitten "tuplanolla" eli molemmille koirille puhtaat radat! (Sitä päivää odotellessa, kun edes jomman kumman kanssa onnistun tekemään sen oikean tuplanollan...). Trulli oli tällä kertaa ekana vuorossa. Kuunteli hienosti heti alusta alkaen. Sen ihan tunsi näpeissään,  miten se tuli mukana (se kun ei ole mikään itsestäänselvyys:). Rohkea vienti keinulle (tais vähän tuntua koiran jaloissa), kun siitä jatkettiin putkeen ohittaen väärä pää. Siitä jatko hypyltä toiseen putkeen, jossa valssasin jatkotilanteessa (pujotteluunsyötön varmistamiseksi). JAtkotilanteessa tuli sitten leikkaus hypylle, mutta siinä ei tullut onneksi mitään ongelmaa. Hieno A:n kontakti ja siitä hypyn kautta taas putki-hyppy-putki yhdistelmään. Siitä vielä puomille, jossa tapahtui käsittämätön vapinakohtaus ylösmenossa (liekö siellä keinulla vähän jotenkin pelästynyt). Ymmärsin onneksi tukea koiraa ja sain lähtemään suoritukseen. Alasmenolla sitten vähän jännitin ja taisi vain juuri ja juuri osua. Vielä vaikea putkeen syöttö (väärä pää tursotti tosi tyrkyllä) ja viimeinen hyppy. Jihuu, tätä on kaivattu, kun on ollut niin alavireistä viime aikoina Trullin kisat. Yarran kanssa lähdin jotenkin varmistellen, ikäänkuin käsijarru olisi jäänyt päälle. Mutta ei hätiä mitiä, tämä oli päivän paras rata ehdottomasti. Tuon pujotteluunsyötön tein Yarralle eri tavalla, jäin putkelle vetämään koiraa kohden ja siitä syötin pujotteluun, se kun osaa paremmin itsenäiset menot. Ainoa miinus tällä radalla oli pienoinen karkaaminen puomin kontaktilta ennen ohjaajan lupaa. Jäin hieman jälkeen siinä ja se putkeensyöttö oli kyllä enemmän tuuria kuin hallintaa. Mutta kaikki lasketaan:). Sijoitus Trulli 5. ja Yarra 2.

Viimeisen radan (joka oli kohtuullisen helppo, vain loppusuoralla ilkeä putkitärppi loppuhyppyjen vieressä) onnistuin sitten hyllyttämään molemmilla. Ettei vain vahingossakaan sitä tuplanollaa kummallekaan.... Trulli ensin. Karkasi mielestäni käsittämättömästi hypylle, joka oli suoritusvuorossa olevan putken vieressä. Eikä edes mitenkään pahasti tyrkyllä, mutta ilmeisesti jätin pyytämättä ensin "tänne". Joten se siitä ilosta.... Loppurata hienosti, vain pujottelussa hieman ennakoin jatkoa ja koira jätti viimeisen välin pujottelematta, mutta teki vain ja ainoastaan ohjaukseni mukaan. Hei, ei AINOATAKAAN kontaktivirhettä Trullille tänään. Harmi nyt sitten noi muut sössötykset.... Yarralle aiheutin minä idiootti sitten jo esteelle nro 5 kiellon ylivarmistaessani putkeenmenoa. Sitten olis varmaan kannattanut poistua radalta. Vielä rima alas ja loppusuoralla sinne tärppiputkeen, kun ei oikein huvittanut enää. Hermot ei kestä, kun oli mahikset siihen tuplaan. Nyt olis Yarralla viimevuotisten vaatimusten mukaiset SM-nollat kasassa, mutta ei näiden nykyisten. Eli se tupla uupuu.  No, sitähän nyt sitten metsästellään tässä, varmaan vaan, jotta päästään kääntymään SM-kisoissa. Katsotaan:).