Aamutreeniä oli tänään ohjelmassa, laji agility jälleen kerran. Teimme paria ratapätkää, jonka keskellä oli rengas. Ensin lähdettiin 2:n viistohypyn kautta putken väärän pään ohitukseen. Se olikin vähän vaikea tällä kertaa. Korvat olivat vähän kovat tai ohjaus muuten vain huonoa. Ei Yello mennyt kuin kerran sinne väärään päähän putkea, mutta teki aikamoista ylimääräistä kaarta. Äsh, aina ei voi voittaa. Putkesta matka sitten jatkui suorasti hyppy-> rengas -> putki (mutkalla) ja hypylle. Tässä ei minkäänlaisia, toistan, ei minkäänlaisia ongelmia. Hieno juttu! Yellon vauhti tuntuu vain kiihtyvän, saas nähdä miten saan sen pysymään aikanaan hallinnassa kokonaisia ratoja kontakteineen päivineen... onneksi siihen on vielä aikaa ja monta monta treeniä! Ennen taukoa Yello otti vielä pujottelua ilman verkkoja. Loppupäässä oli vähän epävarmuutta. Lopetti pujottelemasta 2 viimeistä väliä + pää nousi ylemmäs, ilmeisesti etsimään verkkoa(?).

Toisella kierroksella tehtiin toisenlaista rataa. Nyt lähtö äskeisestä maalista. Hyppy - > putki -> rengas -> hyppy, leikkaus ja u-käännös putken edessä toiselle hypylle, sylkkärillä edestäni hyppyjen välistä lupa mennä PUTKEEN, sieltä vielä sama lopetus kuin äsken eli hyppy-> rengas -> putki (mutkalla) ja hypylle. Ensin ilmeisesti hätiköin sylkkärissä ja näytin ehkä millimetrin verran sinne putkeen päin ja sinnehän se Yello meni. Sitten tehtiin tuota u-käännöstä pelkällä "Yello-Yello"-käskytyksellä. Korvat onneksi aukesivat ja nyt oli koira mukavasti "näpeissä" ja saatiin tehtyä hienosti. Tämän setin päätteeksi myös hieman pujottelua, nyt verkot entisillä paikoillaan. En oikein tällä hetkellä tiedä, mitä noiden verkkojen kanssa pitäisi tehdä. Toisaalta pelottaa virheet, joita vielä väistämättä tulee ilman verkkoja ja toisaalta niistä voisi olla jo aika luopua. Nop, ehkäpä luovumme niistä melkein kokonaan. Kompromissi.

Kolmannella kierroksella Yello otti puomia ja keinua. Puomilla rupesi huomaamaan, että koira oli vähän väsynyt, keskittyi ja sitten yhtäkkiä napsui. Kentällä oli häiriötä muista koirista ja treenaajista, joten napsui aina välillä off-asentoon. Lopetimme treenit keinulle, kun kerran oli apuja paikalla. Ekalla toistolla Yello ei muistanut estettä, vähän yllättyi, kun keinu laskeutui. Sitten ei ollut muisti- tai muitakaan ongelmia.

Yarra oli myös mukana ja teki vain puomia. Sellainen olisko ollut n. 15 toistoa.