Sunnuntain treenikimara aloitettiin Mutalasta ja agilityllä. Kenttä olikin tällä kertaa aivan sula ja märkä! Onneksi kuitenkin siellä takaosassa oli vähän kuivempaa, joten esteet sinne, vaikka kantomatkaa oli jonkusen verran.... enkä sitten tälläkään kertaa jaksanut sitä puomia, harmi! Nyt oli kentällä 4 hyppyä, putki ja pujottelu. Treenin aiheena tiukat mutkat erityisesti hypyillä. Treenejä tehtiin 3 erilaista.

Ekassa tiukka käännös sylkkärillä vasemmalle, jossa heti hankaluuksia. Mutta sitten kun tein vähän ylimääräistä kaarrosta eli Yellon linja oli pyöreä, se kääntyi tosi hienosti! Jee! Kepeille tiukka takanaleikkaus (ekalla kerralla härö) ja vaikea putkenohitus keppien jälkeen jäätävän upeasti ja varmasti.

Tokassa pätkässä oli vähän enemmän vaikeuksia. Siinäkin oli putkenohitus, jossa oli kerran vaikeuksia (luki kepeille, kun yritin saada etenemään kuolleeseen putkensuuhuin). Sivusuuntaetäisyyden kesti tosi hienosti kepeillä. Keppien jälkeisillä hypyillä oli käännös OIKEALLE, joka myös tökki, äsken kun oli käännytty vasemmalle. Kohta ja ohjaus tosin erilainen, mutta vasen oli jäänyt päälle tai jotain... tai huono ohjaus. Ei kaiketi niin voisi olla...

Kolmannelle pätkälle löytyi myös haastetta. Siinä mentiin tiukasti sylkkärillä kepeille (takanaleikkaus) ja putken jälkeen samanlaisella sylkkärillä kiepsahdus vasemman kautta hypylle, mutta se hyppy mentiin kaiken lisäksi vielä takaakiertona. Eli koira meni mun ja hypyn välistä sinne takaakiertoon. Ajattelin suunnitellessani, että tuonhon jäädään takkuamaan. Mutta vielä mitä; kerrasta homma pakettiin ja esteet koppiin. Vau.

Agitreeneistä jatkettiin vielä hakutreeneihin, jossa onneksi tänään tuntui olevan kohtuullisen taitava hakukoira liikenteessä! Alkaa motivaatio laskea, jos ei pysty kovin pian treenin tasoa vaikeuttamaan. Tai siis alkamaan oikeasti opettamaan sitä hakua eikä vain maalimiehen matkassa pysymistä. Yello oli tällä kertaa ensinnäkin juossut suurimmat energiansa agikentälle ja sillä oli myös varmasti vähän nälkäinen olo (aamupala oli ollut tosi pieni). Otettiin 6 maalimiestä, jotka tehtiin entiseen malliin näkönä ja koira kytkettiin heti sen saavuttua perille ja tuotiin syötellen takaisin keskilinjalle mun luo. Olin jälleen ihan neutraali koiralle, vain maalimiehet olivat kivoja. Viimeinen ukko antoi heti makupalat ja toi koiran lelun kanssa keskilinjalle. Kaiketi harjoitus meni nyt paremmin kuin viimeksi (veti vähemmän ja oli kiinnostuneempi maalimiehistä kuin viimeksi).