Osallistuin Yarran kanssa Ylöjärven koirakerhon riveissä Ylis´festareilla agilitynäytökseen. Tällä ansaitsimme ilmaisen pääsyn festareille. Ennen näytöstä ehdimme vähän treenailla esteillä. Otin Yarran kanssa puomia (avustaja laittoi makupalan alastuloon) ensin pelkiltään, sitten vaudista. Tein vielä jaakotustreeniä hypyllä (meni aika huonosti...) ja pujotteluun avokulmaa (1 virheellinen eli kakkosväliin, muut ok). Näytösrata oli laadittu helpoksi ja jouhevaksi sekä ehkä osin näin näyttäväksikin suorittaa. Kukin koirakko suoritti radan 2:een kertaan. Yarra teki 2 puhdasta rataa, kuten 3-luokan koiran tulikin niin helpolla pätkällä. Yritin virittää itseäni ja koiraa hieman "kisafiilikseen" ja -vireeseen ennen suoritusta. No, jännittihän se hieman ihan oikeasti yleisön edessä näyttää taitojaan.... Käytin ekalla kierroksella kontakteilla (keinu ja puomi radalla) naksutinta (palkat vasta maalissa). Tokalle kierrokselle kävin viemässä ennen suoritusta puomin alastuloon namin. Tulihan se hyvin joo, mutta entäs seuraavissa kisoissa... No, ei mietitä sitä vielä, jatkamme harjoittelua.

Näytöksen päätyttyä jäimme vielä katsomaan Uniklubia ja ihan vähän Dingoakin (pirun sade haittasi). Yello oli kanssani seuraamassa Uniklubin keikan. Olihan se aikamoinen kokemus koiralle: melkoisen kovalla volyymilla musiikkia ja välillä laitteista tuli paukettakin (!). Yello ei osoittanut merkkiäkään paukkuarkuudesta, hyvä juttu! Myöskään silittämään tulevat ihmiset eivät Yelloa pelottaneet. Vain yksi nuori mies ei oikein osannut lähestyä oikein ja näin Yellosta, että sitä vähän huimasi. Neuvoin lähestymään oikein, mutta nuori mies ei noudattanut ohjeitani (vaan kumartui kohden ja silitti pään päältä), joten Y pakitti ja jännitti. Sitä se ei yleensä teekkään (tykkää ihmisistä ihan liikaa oikeastaan), mutta ehkä tuo kaikki hälinä teki osansa. Lämpimiksemme teimme myös pienen leikkimissession lelulla katsomoalueen sivulla. Tosi hyvin Yello lähti mukaan repimisleikkiin, jonka lomassa käskytin sille muutaman istumisen ja maahanmenon.

Dingon alkukeikan katsoin sitten Morriksen kanssa. Morris pääsi tekemään muutamia asennonvaihtoja istu-maahan-seiso- vaihtelevilla järjestyksillä. Ja lelulla palkkausta. Vanha vaari innostui vähän liikaakin.... Ja luulin, että Morrista ei kukaan tulisi katsomaan, mutta mitä vielä; paikalla taisi olla ennätysmäärä koirafaneja, Morriskin pääsi rapsuteltavaksi!