Eilen piti olla tokovalmennusryhmän B treenit ja jotenkin olikin, mutta ukkonen pisti suunnitelmat uusiksi ja treenin vähäiseksi. Pahimman ukkosen laannuttua kouluttajana ollut Taina piti ohjatun noudon (? ehkä muunkin) teoriaa estekopissa. Mä en osallistunut, koska en voinut jättää tärisevää koiraa yksin autoon. Sekä pelkään itsekin ukkosta järjettömästi. En oikein siis tiedä, mistä kopissa puhuttiin. Lopussa pystyi vähän treenaamaankin. Yello teki vähän sitä ohjatun alkeista. Tosin huomasin, että Taina taitaa opettaa asiaa hieman eri tavalla kuin Sari... Mutta eiköhän me jatketa tätä jo aloittamaamme tyyliä. Kehittyköön siinä sitten matkan varrella. Tein vielä hyppyä ja vähän seuraamista ennen kuin lähdettiin kotiin.

Tänään päivällä tuli töissä luppoaikaa johtuen peruutuksista - lähdimme siis lähistölle treenaamaan pesiskentälle. Molemmat kelpiet tulessa. Ensin ryhmäpaikallamakuu. En mennyt piiloon tai olin hetken aikaa kaukana kentän toisessa päässä parin puun takana. Ehkä koirat eivät nähneet mua, koska osittainen piilo oli niin kaukana. Kumpikin pysyi hienosti niin poistumisen, paluun ja kesken paluuta tapahtuneen puhelunkin ajan.... Tulin Yellon taakse/viereen ja palkkasin maahan. Yarralle heitin nameja eteen ja vapautin sieltä.

Yello aloitti yksilöliikkeet. Ensin tunnarikapulan etsimistä krt 2. Hyvin löytyivät. Sitten noutoa 3 toistoa, joka meni 1/ loistava (lelupalkkaus) 2/ kohtalainen (tarttui kapulaan huonosti, kapula pyörähti maassa ennen nostoa, mutta kantoi sitten ok, miedompi palkkaus) 3/ hyvä (kokonainen, perusasento 5 cm liian kaukana, muuten priima). Sitten luoksetuloa, suoraa & pysäytystä. Taas Yello keksi uutta - yhdessä stopissa se meni maahan. Hyvä, että pysyy tässä varuillaan, virhe voi tulla koska vaan ja millainen vaan.

Yarra teki välissä seuraamista, jäävät ja kauko-ohjausta. Sille ei voi kuin nauraa. On se niin hassu. Mutta varmaan ihan taitavakin, jos joku vaan kouluttaisi. Seuraamisessa namia pystyy kyllä vähän häivyttämään. Jäävissä maahanmeno on loistava, seisominen vaatisi aikalailla hiomista, se maahanmeno on niiiin vahva. Kaukoissa myös. Mutta eiköhän se onnistuisi se istumaannousunkin opettelu, jos vaan vähän keskittyis! Vielä luoksetuloa ja sivulletuloa, joka on paljon parempi kuin Yellolla! Nopea ja sähäkkä ja suora. Salaa on jossakin siis opetellut.

Yello teki vielä toisen setin, jossa jäävät (oikein!), kaukot (mahtia!) ja seuraamista (ok). Ihan lopuksi vielä ohjatun noudon alkeita, namikippo oli nyt 5+2 askelta (oikealla). Jos vaikka viikonloppuna ehtis vähän vielä sitäkin treenata lisää. Mutta pääpaino on toki vielä avon liikkeissä. Vielä ainakin se yksi koe on tulossa. Toivottavasti viimeinen avossa, mutta mikään ei ole varmaa ennen kuin se on varmaa. Morris aikanaan sai TK2:n 4:llä kokeella, juuri se 3. koe epäonnistui. Katsotaan, kuinka Yellon käy.

Illalla oltiin vielä vierailemassa Hessun agitreeneissä. Ja hyvät treenit olivatkin! Tehtiin 2 rataa, esteitä 17 molemmilla. Ensin toiseen suuntaan ja sitten sama rata toisin päin vaan. Eka oli helpompi, toisessa oli tosi vaikea loppu meille, ja se oli tosi hankala. Onneksi loppujen lopuksi saatiin ne 2 viimeistäkin estettä onnistumaan.

 

Huonossa kuvassa, joka ei tee oikeutta hyvälle radalle (mutta sinne ja päin) on numeroituna ensiksi tehty rata. Siinä oli aika  monta kohtaa, jossa layeroin. Turha sinne väliin on mennä sotkemaan koiran etenemistä:D. Etenin 2-3-hyppyjen väliin ja lähettelin 3-4-5-hypyt. Koiran ollessa putkessa 6, layeroin hypyn ja pieni tuuppaus hypylle 7. Keinulta lähetys pujotteluun, jonka koira sai tehdä yksinään loppuun. Otin sopivat valmiusasemat ennen hyppykuviota, jotta ehdin jatkoon. Hypyllä 16 rima alas, koska hätiköin. Mukava maku jäi tästä radasta.

Toinen kierros mentiin sitten tuo rata toisinpäin ja siinä oli se yksi ongelmakohta, minkä arvasinkin eli tuo loppuosa. Keinulta eteenpäin tai oikeastaan putken jälkeiset hyppykuviot. Vielä tuon kaarroshyppykuvion jotenkin selvitti, mutta lopussa tuli tokavikalle hypylle tukku virheitä. Olisin halunnut vaihtaa ohjauspuolen, mutta en ehtinyt. Kunnes kokeiltuamme kaikenlaista (kuten päällejuoksua, mulle vähän uusi asia), Yello osasi tehdä hypyt itsenäisesti ja pääsin vaihtamaan ohjauspuolen vastaanottovalssilla 3. viimeiselle hypylle.