Trulli ja Pilvi olivat viimeistelytreeneissä ennen sunnuntain agilitystartteja. Myös Yarra pääsi pikapyrähdykseen radalle.

Pilvin kanssa keskityttiin lähinnä keinuun ja pujotteluun. Toki siinä otettiin pikku pikku ratapätkää mukaan myös. Kokeiltiin mm. ne 60 cm korkeat hypyt, jotta menevätkö. Pujotteluun taisi tulla kokonaista 1 (siis: yksi) ohitusvirhe keskelle keppejä, mutta se oli täysin rytmittäjän vika. Rytmitys sekosi, jolloin koirakin sekosi askelissaan. Ensimmäinen keinu oli viittä vaille lentokeinu, vaikka hoin koiralle useita käskysanoja, jotta olisi muistanut. Seuraavat toistot muisti sitten himmata. Pilvi meni kyllä aika lupauksia antavasti. Virheitä ei tullut muita kuin tuo pujottelusekoilu ja niitäkin vain kerran. Kaikki annetut tehtävät onnistuivat. A:llekin tehtiin useita toistoja ilman ongelmia. Pilville sopii nyt kyllä tämä madallettu A, koska sen jyrkän kanssa oli jonkinasteisia vaikeuksia. Joten tosi onnistuneet viimeistelytreenit ja mikä mukavinta..... viedessäni koiraa kotiin, se hyppäsi takaisin autoon, eikä kiirehtinyt kotiin:). Sunnuntaina sitten yritetään juosta 2 kivaa ratapätkää. Nyt ainakin onnistuin lopettamaan treenit ajoissa ja Pilvi oli intoa piukassa vielä treenien loputtua.

Sitten treenasi Trulli. Erityisharjoituskohteina kontaktit ja pujotteluunsyötöt. Ratapätkiä oli muutamia suht lyhykäisiä. Alkuun ei mitään erityisen vaikeita ja lopuksi hiukka haasteellista hyppykuviota. Pujotteluunsyötöt tein tänään aika riskillä eli annoin koiran yrittää hakea itsenäisesti (ja taisinpa unohtaa yrittää sitä viime kisoissa epäonnistunutta pujottelukulmaa, ou nou:). Juuri pääsin moittimasta, että Trulli ei vielä osaa itsenäisiä sisäänsyöttöjä, kun se jo teki useita peräkkäisiä onnistuneita toistoja. Eikä siinä vielä kaikki, tein vielä vähän ilkeästä kulmasta leikkauksen pujottelun takana. Ei ongelmia. Sitten vielä vedätystä makupalan kanssa. Ei vieläkään virhettä. Enempää en sitten uhmannut kohtaloa, vaan siihen sitten jäi tällä kertaa. Mikäs sen mukavampaa, kuin saada jokainen toisto onnistumaan virheettä ja niissä kuitenkin oli haastetta. Yhdessä hypynohituksessa oli ensin yhteistyö hakusessa, mutta sitten sain Trullin ymmärtämään, että mennään ohi ja vasta seuraava hypätään. Lopussa tehtiin vielä hypyn takaakiertoa, jonka jälkeen samasta hyppykuviosta ei mentykään takaa, vaan vedettiin niukasti välistä ja ohjattiin jyrkästi työntäen. Tänään sekin onnistui mainiosti. Kontakteilla ei muuta ongelmaa, mutta keinulla lähdin ekan toiston jälkeen liian äkkinäisesti työntämään seuraavalle esteelle (putki) ja Trulli ennakoi ja hyppäsi kontaktin sivusta. Näissä veto- työntö- kohdissa mulla ei tahdo maltti riittää Trullin kanssa, kun Yarra reagoi niin paljon nopeammin ja helpommin. Mutta muuten ne ovat alkaneet sujumaan paljon paremmin kuin taannoin. Eli edistymistä joka osa-alueella. HArmi, kun sunnuntaina on vain 1 ainokainen startti. Mutta parempi sekin kuin ei mitään se:).

Lopuksi vielä Yarra pääsi juoksemaan Trullin viimeiset ratapätkät. Ne, missä oli ensin se hypyn takaakierto ja sitten sama kohta toisella kierroksella veto-työntönä. Ihan hyvin rullasi, jopa niin "hyvin", että tuossa koiraa kääntäessä jyrkästi vinohypyille, se meinasi tuiskahtaa totaaliseen sivuluisuun (etupää jo viisti maata, takapää sentään pysyi pystyssä). Yarra reagoi tosi nopeasti ja tottelee mielellään. Tää nyt oli tällaista lähinnä hupijuttua, mutta jotakin nyt sentään Yarrakin pääsi tekemään, vaikka kisoja ei olekaan hetikohta tulossa.