Torstaina 10.11 tokotreenit Tesomalla Sari & Pasi seurana. Yellon ekassa setissä oli kapulannostoja ja noutoa, ruutua, stoppia, luoksetulon pysäytyksiä. Tokassa kuuntelutreeniä ja kaukoja sekä seuraamista. Lopussa tehtiin tunnari, kun aikaa jäi ennen halliin siirtymistä.

Noutokapulojen nostoja (2 puista, 1 metallinen). Metallinen on edelleen vähän yök, varsinkin, jos on vara valita. Lopuksi nouto puukapulalla ja liikkuroituna, hyvin malttoi! Ruutuun tehtiin pallopalkkaa juoksusta mahdollisimman syvälle ruutuun. Tai jätettiin se pallo ruudun takaosaan ja lähetys sinne. Ilman apuja tahtoo juosta edelleen oikealle ja eteen. Pidemmän kuurin se paikan vaihto tarvitsee. Loppuosaa tehtiin myös ja sitä stoppia siellä ruudussa. Siis autettuna, ketjutettuna. Siitäkin huolimatta teputus tuli herkästi. Luoksetulon pysätyksiä tehtiin taas juoksuttamalla mun ja avustajan välissä. Kyl ne vähän paremmala alkaa näyttää.

Tokassa setissä kuunneltiin ensin avustajan käskyjä. Joihin ei saanut reagoida. Vain kerran Yello tais nytkähtää, muuten katseli enimmäkseen mua. Seuraamista tehtiin liikkuroituna, kaikkia erilaisia osa-alueita ja mm. ruudun läpi seuruutus. Tää meni tosi hienosti - KUNNES - mun puhelin alkoi soida, taskussa. Yello ei kyennyt seuraamaan kännykän soidessa. Oho! Kerta se on ensimmäinenkin (tosin yleensä puhelin ei ole taskussa), tulipahan tämäkin todetttua. Kaukoja normaaliin tyyliin, liikkuri oli vaan häiriötekijänä siinä mun ja koiran välissä. Ei häiriintynyt siitä.

Loppulenkin jälkeen huomasin, että ehdin vielä tunnarin. Oma osittain piiloon ja 4 väärää ympäristöön. Väärät eivät kiinnostaneet, oikea tuli!

Tänään lauantaina 12.11. treenattiin Nokialla pesiskentällä ja päivänvalossa, ei apureita. Päätin pohdinnan jälkeen aloittaa tunnarilla. Yleensä  se on vikana, joten rikottiin rutiineja. Oma piiloon (nyhdin piilotusruohot kauempaa, joten mun haju oli vain kapulassa,. ei revityssä ruohossa) ja vääriä esille 6. Tässä oli vähän pähkinää ja väärä virekin. Mutta Yello SELVITTI sen!!! Suu kävi ehkä 3:n väärän lähellä, tarttuminen oli hetkestä kiinni. Sitten Yello jatkoi haistelua ja heti, kun löysi oman, nopea poimiminen ja tuonti. Jokojoko saa hivenen hengähtää?? Piilotusta vähennetään edelleen asteittain ja väärien määrää vaihdellaan. JOS edelleen osoittaa varmuutta, lisätään piakkoin liikkuri. Mutta ei ihan vielä. Hengitetään rauhassa ny

Ruudulla jatkettiin.. Pallo takarajalle ja eikun kaukaa lähetys! Nämä onnistuu. Sitten lähetyksiä siten, että olen itse ruudun lähellä pallon kanssa. Arggh, palkkailen vähän sekavasti (palkkasin vahingossa korjatunkin ruudun pallolla, ei olis pitänyt, vaikka hienosti korjasi). Mieti, ennen kuin teet! Jatketaan taakse/keskelle - juoksukuuria.Myös stoppia tehtiin. Vein ruutuun ja käsimerkillä lisäapu seisahdukseen. Ilmeisesti on nyt näin tehtävä vähän aikaa. Niin tylsältä kuin se tuntuukaan.

Liikkeestä istuminen, ei moitittavaa.

Metallinouto. Ekaa kertaa suorilta liikkeenomainen aloitus. En vaatinut lopun sivulletuloa vaan palkkasin liikkeestä. Kapulan nosto 10 pistettä ja papukaijamerkki!! Otehan Yellolla kaipaisi vielä tarkennusta tiukemmaksi, niin metalli- kuin puukapulallakin. Kuka jaksais ottaa treeniohjelmaan. Ja sen tunnarikapulan pidon siistimisen.... näitä riittää. Puukapulalla sivulletuloja ja kapula suussa istumista ja maahanmeno. Ok.

Seuraamista, tämä muuten ok, paitsi alussa vähän painamista ja peruutus vähän tökkii. Näitä treenataan.

Kaukoja. Entinen tyyli, kaukaa helpot ja vaikeat läheltä. Nyt onnistui maa-sei myös ekana vaihtona normimatkalta käskytettynä. Noi vaikeat vaihdot vaativat vielä paljon toistoja...

Luoksetulon pysäytyksiä. Heitin makkaran kauemmas ja sieltä kutsu luo ja pysäytyksiä. Joo, joo, osa näytti taas jo ihan hyvältä. Loppuun suora (ja vauhdikas) luoksetulo.