2 agilitystarttia Tampesterissa. Tykkäsin kovasti molemmista radoista. Tosin jännitin molemmilla radoilla esiintynyttä puomi-putki-erottelukohtaa. Ekalla radalla mentiin ensin putkeen, sitten puomille. Tokassa ensin puomille ja vasta paljon myöhemmin putkeen. Mutta ei se erottelu, eikä paljon muukaan aiheuttanut tänään ongelmia. Vain rimat. Ekalta radalta tulos 15 (rimoja kaikki) ja tokalta 5 (rima).

Eka rata oli tosi selkeä ja mukava. Vaikeita kohtia oli, mutta ei mitään ylitsepääsemätöntä. Toki kontakteilla testattiin sitä jatkotilannetta, jos koira ei ollut hallinnassa, väärät esteet kutsuivat. Puomilta mutkaputkeen (kauempi pää) ja A:lta 180 asteen käännös hypylle (ja vääriä hyppyjä edessä). Tehtiin puhdasta suoritusta, kunnes päästiin A:n jälkeiselle hyppykuviolle. Ahnehdin käännöstä ekalla niistä ja rimahan tuli alas. Tuumasin lisätä vauhtia masiinaan ja lennettin eteenpäin (tai koira lensi). Ja kohta tuli toinenkin rima (ja helpossa kohtaa). Arggh. Koira taisi vastata vauhtiin epätarkkuudella. Vaikea kääntöhyppy sen sijaan pujottelun jälkeisessä kuviossa puhtaasti ja tarkasti. Vielä 1 rima ennen keinua alas ja loppusuoralla jo olinkin tarkkana. Vauhtia oli ihan kivasti, kun sitä pyysin.

Tokalla radalla oli osa rimoista 60 ja osa 65 cm. Vähän epäreilua, mutta olisihan sekin koiran hallittava. Tämä rata oli aavistuksen mutkaisempi, mutta edelleen kiva ja jouheva. Se killerikohta siinä alussa, puomi este nro 3 lähes suorassa linjassa edellisten kanssa ja se putki siellä alla. Yellon kanssa päästiin kuitenkin mukavasti matkaan ilman virheitä ja rimatkin pysyivät, kun maltoin antaa aikaa niiden ylitykseen. Radan takaosassa oli pieni miettimishetki, kun ohjaus myöhästyi. Se kostautunei A:n jälkeisessä hyppykuviossa, jossa tarkoitukseni oli lähetellä koiraa eteenpäin (hypyt hevosenkengän muotoisella kaarella, ihan yksinkertaisesti vain). Ja muodostelman viimeinen rima 65 ja se alas. Seuraava este oli putki (puomin alla), todennäköisesti hätiköin itse vähän erottelutilanteen takia. No, ei voi mitään, nolla menetettiin siinä. Loppurata sitten vielä rytmissä ja hienosti.

Summa summarum: nyt tuntuu, että homma toimii ja alan luottaa koiraan. Kontaktit tänään treeninomaisesti, en jännittänyt niitä enää! Erityisesti ekan radan A oli hieno! Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.