Juhannuksen treenaussuunnitelmat kutistuivat allekirjoittaneen jalka- ja selkävaivojen takia vain yhteen treenikertaan. "Määräsin" itse itseni tulehduskipulääkekuurille, toivottavasti nyt pohje ja selkä tokenisivat parempaan kuntoon. Ainakin toistaiseksi tuntuu himpun valoisammalta! Tänään pystyin vihdoin lähtemään kentälle, ja raahaamaan muutaman esteen esille. Meillä oli 3 hyppyä, muuri, putki ja pujottelu. Sekä A:ta otettiin siitä kentän reunalta ikään kuin se olisi ollut "radalla" päättävänä esteenä.

Treenien erityisteemana olivat käännökset, niistä varsinkin jaakotus ja poispäinkäännös. Yello aloitti 2:lla eri jaakotusharjoituksella. Ensimmäisessä tehtiin muutama otos vain hyppy-hyppy-> palkkaus. Kun se onnistui sujuvasti, koira pääsi jatkamaan vielä muurille ennen palkkaamista. Sitten toinen kohta, muuri -> hypylle jaakotus. Tämä meni muuten hienosti, mutta rima tuli muutaman kerran alas. Itse asiassa ekassa jaakotuksessa rima oli 60cm, tässä tokassa 55 cm. En tiedä oliko sillä mitään merkitystä, ehkä ei. Saattoihan koira tässä toisessa jo muka "osata" ja hyppäsi liian lyhyesti. Sitten kun saatiin taas sujumaan, jatkettiin putki -> kepit.

Yarra teki nämä samat kuviot. Eka oli ihan selkeää kauraa heti alusta. Tokassa mun rintamasuunta ilmeisesti vei koiraa hypyn sijasta putkeen! Eli täytyi tosi korostuneesti työntää koiraa hypylle, jotta se ei olisi karauttanut ennen aikojaan sinne putkeen! Tähän perään Yarra teki vielä muutaman toiston pujottelun avo - ja suljettua kulmaa. Muutaman kerran päädyttiin A:lle.

Yello jatkoi tästä pikku jutuilla, ensin vähän pujottelua tutuilla avo - ja suljetuilla kulmilla. Ja välillä myös Yello päätyi sinne A-esteelle. Näissä ei mitään erikoista. Jos sellaiseksi ei lasketa paria väärään päähän putkea juoksemista... Otin pelkän putki - A:n ja ensin taisin ohjata huonosti, sitten Yello luuli tietävänsä, että tähän päähän mennään.... miksi toi vaan näyttää niin tyytymättömältä? Sitten testattiin hetki poispäinkäännöstä. Se oli tarkoitus hypätä kohden "tyhjää" eli esteet olivat vasemmalla puolella ja käännyttiin oikealle. Tarkoitus siis näin. Jep, se olikin yllättävän vaikea juttu! Tätä tahkottiin muutama(kin) kerta ennen kuin Yello ymmärsi, että joskus voi kääntyä myös POISpäin esteistäYllättynyt. Sen verran vaikeaa oli, että tässä kohdin pidimme pienen tauon.

Tauon aikana siirtelin vielä vähän esteitä ja tehtiin loppurata, jossa oli kaikki esteet (paitsi se A). Radan juttu oli se sama poispäinkääntö, mikä oli tiistaina Teron treeneissä.

1245590614_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Suurinpiirtein näin. Surkee kuva jälleen kerran, mutta kaipa siitä selvän saa paremmin kuin pelkästä tekstistä. Poispäinkääntö tehtiin hypylle 5. Kävin kokeilemassa sen kertaalleen ennen kuin tehtiin koko pätkä. Alkusuoralla heijastui äsköisen sekoilun putkeen juoksut, meni meinaan aika vauhdilla väärään päähän putkea (3). Sitten kun taitoin oikein alleviivaten, ei mitään ongelmia. Ja KOKO rata aivan mielettömän hienosti poispäinkääntöineen! Koska oltiin tehty aika paljon, en edes testannut tuon 5-hypyn kierrättämistä toisen kautta. Tuleehan se seuraavakin kerta.

Yarran kanssa "jouduin" ottamaan tämän pätkän 2 krt. Se nimittäin juoksi putkeen (9) väärään päähän! Olihan harvinaisen erikoista, ei edes mikään vaikea kohta. Otin kuitenkin tokakiepillä reippaammin sivusuuntaetäisyyttä pujottelussa, eikä toista kertaa tullut erehdystä, ei.