Aamupäivätreeniä Yellon tyyliin. Siinä ei ohjaaja-paralle armoa anneta. Vauhtia piisaa ja meteliäkin melkein koko ajan. Ensin aloitimme A-esteeltä. Ensin pelkkä A (kohden putkea). Sitten 1:n, seuraavaksi 2:n hypyn kautta A:lle. Kiersin putken takakautta melkein joka toistolla Yellon ollessa alastulolla. Hyvin pysyi. Sitten päästin Yellon kerran putkeen ja vielä toisto ilman putkea lopuksi. Edelleenkin pysyi.

Sitten tuon numeroidun pätkän (1-8) kimppuun. Luulin vähän helpottavani harjoitusta näyttämällä koiralle ensin 4 - 8. Tämän harjoituksen kulmakivi oli se, että saisin koiran suorittamaan esteet 4-5 itsenäisesti irroten, jonka aikana ehtisin juosta mahdollisimman lähelle pujottelua (joo, pussia, rengasta, mutta todellinen target oli tietysti pujottelun avokulma). Hyvä ajatus tuo pilkkominen taisi olla, vaikkakin lopputulos oli se, että putken vierestä ei voi läheä mihinkään suorittamatta ensin sitä putkea. &%#%&. Jepulis. Ja ekalla suorituksella avokulmakin kakkoseen. Tokalla ehdin, kun yksinkertaisesti vain oli ehdittävä. Sitten alusta koko hoito; putkelle leikkaus ja hienosti irtosi hypyt. Ehdin kuin ehdinkin ottamaan riittävästi etumatkaa. Tosin en pystynyt tarkkailemaan siinä koiraani, joka kerrankin takanani suoritti niitä esteitä. Onneksi yleisö tiesi sanoa, että kaikki esteet tuli otetuksi. Sillä lailla. Tätä ei sitten uusiksi!

2182137.jpg

Dodiin, sitten lähdettiin tekemään rinkuloitujen numeroiden osoittamaa rataa (1-5, tosin A mentiin kyllä siinä välissä myös, numero on siitä jäänyt vahingossa pois). Ensin aloitimme renkaalta, sitten lisäten tuon ykkösenä pitkällä välillä olleen hypyn. Ohitti putkensuun niin hyvin, että arvelin, etten saa sitä enää ollenkaan tuohon vasempaan päähän. Eipäs olisi pitänyt näin ajatella.. hupsista, sehän melkein toteutui. En pystynyt A:n alastulon vierestä liikkumaan oikeastaan mihinkään tuossa jatkotilanteessa. Koiralle vain lupa mennä hypylle ja tiukka käännös kepeille. Mun liikkuminen olis aiheuttanut vain turhaa kaarrosta. Hyvinhän se itekseenkin meni:). Viimeiseksi piti ihan nopeasti vain tehdä punaisten nuolten osoittama pätkä. (A:lta vapautus ruokakupille). Eli vedätystä pujotteluun, valssi sinne päähän ja renkaan jälkeen varmuuden vuoksi vastakäsi näyttämään vasenta putkensuuta. Ja koira oikeaan. Ja vielä oikeaan. Sitten en valssannutkaan pujottelun päähän, vaan jäin renkaan toiselle puolelle ja leikkasin putkella. Pidä työntö-vastakätesi, peehana, jos on oikeelle juostu, aina juostaan oikeelle. Armoa.