Se nimi aiheutti kuin aiheuttikin jälleen hilpeyttä..... Beehoossa kun on se ilmoittautuminen ja muutenkin koirista puhutaan virallisilla nimillä. Tuomari toivoi ennen tottisosuutta, että koira ei saisi kentällä hervotonta hepulia. Ei saanut ei... mutta ihan totutulla tavalla tottis ei kuitenkaan sujunut.

Yellon parina oli komea iso nuori rotikkauros, joka näytti olevan hienosti koulutettu. Yello suoritti ensin liikkeet ja rotikka siis paikkamakuuseen. Oltiin onneksi toka pari eli pääsi näkemään ensin, kuinka se homma meni.

Kytkettynä seuraaminen, arvosana hyvä. Joo, ehkä sitä olisi pitänyt joskus treenata. Yello kuvitteli välillä olevansa päiväkävelyllä... onneksi oli myös monta pätkää meidän normaalia seuraamista! Tuomari toivoi seuraamisen olevan tiiviimpää - ja niin minäkin. Kummallista, aiemmin se ongelma on tuntunut olevan liian tiivis seuraaminen, nyt sitten liian väljä. Pelkäsin menevän jopa puutteelliseksi, mutta onneksi hyvät pätkät pelastivat! Mutta mikä ihmeellisintä, henkilöryhmässä tuli jokin ihme paineistuminen, ei pystynyt seuraamaan siellä. Liekö reagoinut mun jännittämiseen.

Vapaana seuraaminen, erittäin hyvä. Huh, sai ottaa hihnan pois, jee. Ja seuraaminen heti parempaa. Edelleen henkilöryhmä pelotti, joten siellä jäi ihmettelemään jotakuta. Sitten itse seuraamiskaavio oli jo kohtuullista. Mutta edelleen olisi voinut olla vähän tiiviimpää.

Liikkeestä istuminen, erittäin hyvä. Päätin antaa mahdollisimman pienen avun. Valmistelevassa osuudessa päästiin vihdoin oikein mallikkaaseen seuraamisliikkeeseen, huh! Silmäkulmasta näin, että istuminen onnistui. Hivenen nopeampi istuminen olisi toki saanut olla, apu kuitenkin tuon arvosanan laski.

Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo, hyvä. Valmisteleva osuus jälleen mainio, maahanmeno olisi voinut tapahtua vähän nopeammin. Luoksetulo-osuus oli ripeä ja iloinen, suoraan sivulletulo laski arvosanan. Muuten olisi saattanut olla jopa erinomainen??

Paikallamakuu, erinomainen. Yello heittäytyi maahan tosi rivakasti! Kerran vaan vilkaisin, ja hyvin valppaasti makasi. Rotikalle jouduttiin antamaan 2 käskyä luoksetuloon, mutta ei se(kään) Yelloa haitannut. Istumaannousu lopussa jäi vähän vajaaksi, mutta ei vaikuttanut arvosanaan (eikä siitä edes sanottu, mutta itse huomasin tietty).

Kaupunkiosuudessa ei ollut mitään muuta vaikeutta kuin se, että koira luuli olevansa pissalenkillä. Hienosti meni kaikki henkilöryhmän läpi kävelyt, autoilijan kanssa höpötykset, pyöräilijää ja juoksijaa ei huomioinut mitenkään. Koiran ohituksessa se ohitetettava koira haukkui (näki kauempana jotakin haukuttavaa, ei haukkunut Yellolle), mutta Yello ei reagoinut. Puuhun kiinnitettynä oli sievästi, eikä siinäkään reagoinut häiriökoiraan (malinois-narttu). Näistä yhteensä todettiin Yellon olevan koulutustunnuksen BH arvoinen.

------------------------------------------------------------

Illalla pienet hakutreenit, Yellolle 2 valmista ja 2 autettuna. Koska oli tarkoitus ottaa valmiita, tiesin, että treenistä tulisi sellainen, että sitä ehkä (mahdollisesti, todennäköisesti) olisi muutettava kesken treenin. Ja siksi oli raivostuttavaa, että meitä oli vain 3, joten joutuisin itse huutamaan muutokset maalimiehille. En tykkää siitä yhtään. No, toisaalta, voisinhan tehdä sellaisia treenejä, että onnistuu paremmin pienellä porukalla. Mutta kun ei tahdo tulla enempää porukkaa treeneihin, juuri koskaan. Taitaa kohta mennä hakutreeni-innostus poispois. Mutta itse treeniin siis. Eka lähetys oikealle, koira ei mene riittävän syvälle, jotta haistaisi maalimiehen. Muutama lähetys, ei mainittavaa parannusta, joten otetaan hei-huuto. Vasemmalle valmis, tosi upeasti. Oikealle varmuuden vuoksi suorilta näyttäytyminen. Vasemmalle taas valmis ja onnistuu. Viimeksi oikea oli parempi, nyt vasen. Josko jossakin treenissä osuis hyvät molemmille puolille?? Haukut hyvät, lähestyin koiraa haukun aikana, ei häiriintynyt tästä.