Aamulenkin yhteydessä otettiin taas esineet. Nyt tehtiin se perustreeni; kaistale ja 2 omaa esinettä takakulmiin (syvyys 50 metriä). Nyt ei ollut hanskoja, vaan tumppu ja n. 10 cm pätkä vanhasta nahkalelusta. Ekalla pistolla tuli tumppu, luulen tosin, että kävi ensin oikeassa takakulmassa lelulla. Toiselle pistolle lähti hivenen epävarmasti, mutta työskenteli kuitenkin koko ajan. Eli vain yksi lähetys tarvittiin! Tarkensi lelua aika kauan, ja lähti sitten tuomaan. Tiputti lelun suustaan palatessaan noin puoliväliin aluetta. Ihmettelin sitten, että mitä jää pyörimään, mutta ilmeisesti lelu on vaikeasti paikannettavissa. Annoin uuden käskynkin, mutta se lieni turha, koska koira teki koko ajan töitä! Nostatin saman lelun sitten myös Morriksella ja Morriskin teki tosi kauan töitä (suurinpiirtein lelu jaloissaan), ennen kuin pystyi paikantamaan sen. Eli ihan hyvä suoritus Yellolta (ja Morrikselta). Illalla tehdään sitten uusi esineruutu, sekaisin omia ja vieraita esineitä. Annas kattoo, kuinka sitten käy.

Edit: illalla:

Tallasin nyt vähän suuremman alueen, ei pelkkää kaistaletta. Syvyys hieman vajaa 50 metriä, leveys noin 20 metriä. Vein alueelle 3 esinettä (Yello katselemassa): vasen takakulma (hanska, oma), oikea takakulma (kangaspussukka, vieras) sekä vasemmalle puoliväliin (pieni vetolelu, vieras). Tuossa vetolelussa oli runsaasti munkin hajua, koska olin käsönyt sitä eilisissä treeneissä. Lähetin ekalle pistolle alueen vasemmasta laidasta, ajatuksena katsoa, kuinka Yello reagoi vieraaseen esineeseen matkallaan takakulmaan omalle esineelle. En vain ollut muistanut kertoa Yellolle suunnitelmastani ja se tekikin ihan omanlaisensa toteutuksen. Se lähti heti viistosti kohden oikeaa takakulmaa ja luulen sen käyneen esineellä asti. Siitä se sompaili itsensä vasempaan laitaan siihen keskivaiheille ja bongasi pikku vetolelun. Ja toi sen mulle nikottelematta sen enempää! Hetsasin koiraa aika paljon alussakin ja varsinkin ennen toista lähetystä. Lähetin sen keskikohdasta ajatellen, että se käy nyt siellä vasemmalla takana - siellähän se ei ollut  vielä käynyt - ja tuo sen hanskan. Ehei, Yellolla oli ihan oma käsikirjoitus tälläkin kertaa; se juoksi suhteellisen rivakasti sinne oikeaan takakulmaan ja toi sen (vieraan) kangaspussukan. Kovat pirskeet tästä ja taas huomenna treenataan - en vielä tiedä mitä, mutta varmaankin loppuja vieraita esineitä, mitä meillä on. Varmaan pitäsi tätäkin treenata alusta asti porukalla, jotta koira ei hämmentyisi vieraan hajuisista esineistä. Mutta onneksi ainakin nyt näytti hyvältä. Vielä on kuitenkin pitkä matka edessä motivoituneeseen varmaan suoritukseen.

Yelloa en sitten enää lähettänyt 3.:tta kertaa alueelle (se oma hanska!). Ei nyt sentään. Morris haki hanskan. Tosin se tarvitsi aika paljon apua, kun liiteli aika paljon siellä alueen ulkopuolella. Varmaan ihan juoksemisen riemua se:).