MM-karsintojen katsomosta tuli bongattua monta ratakuviota, jota tekee mieli treenata. Ja tänään sitten aloitin teemalla vaikeat käännökset muurilla. Treeni oli ihan pientä juttua. Muutama hyppy, putki ja pujottelu olivat päässeet kentälle.

Ekassa pikku pätkässä tein muurille veto-sylkkäri-lähetys putkeen sekä se varsinainen karsintojen innoitus eli muurilta 180 asteen käännös. Tässä mun versiossa tultiin putkesta muurille - käännyttiin muurilla 180 astetta - ja mentiin takaisin putkeen. Annoin ennen muuria hidastuskäskyn ja käänsin oman rintamasuunnan tosi ajoissa vasten koiran etenemissuuntaa. Yello reagoi hidastukseen tosi kivasti ja parin yrityksen jälkeen saatiin myös puhtaita suorituksia ilman kosketusta. 

Tokassa kuviossa tultiin muurille niukasti taittaen ja aikomukseni oli kierrättää Yello kohden mua ja lähettää siitä putkeen. Vaan tässä oli taas se loogisempi kierrättää koira poispäin ja sitten sieltä putkeen. Yello teki näin myös ensimmäisellä toistolla, vaikka itse yritin jotakin muuta....  Onneksi mun koira on viisaampi kuin ohjaaja. Koskahan mä opin lukemaan nämä radan kohdat, joissa tämä "toista kautta" kierrätys on järkevää?!??? Näitä toistoja tehtiin muutama, koska ensin tuli pientä pintakosketusta muurille. Näissä olis kiva, kun olis avustaja naksuttimen kanssa muurin vieressä ja naksauttais aina, kun tulis puhdas ylitys. Mä en oikein taitais ite ehtiä reagoida riittävän hyvällä osumatarkkuudella. Muurin palaset eivät kertaakaan tulleet alas, kaikki kosketukset olivat hyvin kevyitä.

Muuri-juttujen lisäksi pikku ratapätkissä oli mm. jaakotus. Ekassa pätkässä jaakotuksen jälkeen tuli hypyn ohitus (hyvin toimi, kun vein käsi alhaalla). Tokassa pätkässä tehtiin samaan kohtaan jaakotus ja nyt mentiin siihen viereiselle hypylle. Tämäkin toimi hyvin, kun käsi oli nyt ylempänä. Hyvin Yello luki vihjeet. Sitten tehtiin vielä pujottelun suljettuun kulmaan lähetystä ja erinäisiä takaakiertoja sylkkärillä (1 kangerteli, muut ok) ja tiukkoja käännöksiä hypyillä.

Myös Yarra juoksi ekan pätkän ja sehän meni taas kuin silkkiä vaan. Vain kerran väärään päähän putkea, mutta se oli kyllä karkea ohjausvirhe! Morriskin oli vaihteeksi kentällä ja sekin pääsi esteidensiivousvaiheessa juoksemaan yhden putken. Enempää ei uskaltanut, kun vauhtia on  - edelleen.