Tänään oli Yellon hyppytekniikkakurssin osa 5/5. Hyppykuvioita tehtiin 4 kpl. Tänään lähdettiin vähän enemmän rikkomaan tasaisia rytmejä, estevälit muuttuivat + lisättiin kuvioihin vaikeusastetta. Jokaisessa harjoituksessa tehtiin toistoja eri määrät kunkin koiran toiminnan mukaan. Periaatteessahan samaa kuviota ei ole tarkoitus tehdä kuin ihan muutama toisto (3-4), sitten on jo vaihdettava kuviota. Toisaalta taas, jos koira muuttaa tekemistään ("prosessoi tehtävää"), toistomäärää voidaan lisätä. Ja on muistettava, että joskus esim rimanpudotus voi olla positiivinen asia tekniikkahypyissä. Näin esimerkiksi, jos koira lyhentää hyppykaartaan, kun ensin on hypännyt tarpeettoman pitkälle. Tänään nähtiin kaikenlaisia suorituksia. Yksi koira tosiaan tiputti riman miettimisensä päätteeksi, kun oli ensin hypännyt laakana pitkälle. Toinen koira taas teki saman harjoitteen tasan samalla tavalla 3 peräkkäistä kertaa. Se hyppäsi joka toistolla pari hyppyä liian korkeina, mutta koska se ei muuttanut tekemisiään, oli tarpeetonta jatkaa. Mutta mitenkä suoriutui meidän sankari, Yello? Taisipa herra tehdä kaikki harjoitukset älyhienosti. Yelloa ei hämätty lyhyillä, venytetyillä, 1 ylimääräisen askelen väleillä. Kuten ei okserilla, ruotsalaisella hypyllä eikä edes ohjureilla! Yello muutti hypyn pituutta ja korkeutta tarvittaessa juuri oikeaan (taloudelliseen, minimalistiseen) suuntaan. Se taitaapi olla pro! (Jos omistajalta kysytään, muilta ei sitten tarvi kysellä:).)

Aloitimme seuraavanlaisella setillä: tavallinen hyppy, 7 askelta -> ristikko, 9 askelta (venytetty väli) -> okseri, 13 askelta (1 ylimääräinen askel tai toooosi venytetty) -> ohjurit. Tässä rimat olivat 20 cm, okserissa takarima tais olla 25 cm.

Tokaksi teimme: ristikko, 9 askelta -> tavallinen hyppy, 7 askelta -> tavallinen hyppy, 12 askelta-> okseri. Rimat edelleen kaikki n. 20 cm.

Kolmas kuvio: tavallinen hyppy, 10 askelta-> vino (hyppy vinossa) 10 askelta -> ruotsalainen okseri, 7 askelta -> tavallinen hyppy, 14 askelta -> okseri. Tässä harjoituksessa oli jo hyppyjen rimoja vähän eri tasoilla, ei kuitenkaan kovin korkeita tokikaan. Harjoituksia ei kannata vaikeuttaa liian paljon kertarysäyksellä kaikilla osa-alueilla. Ruotsalaisessa okserissa se korkeampi pää oli 35 cm. Jos esteväli on lyhyt, rima matalalla, jos taas halutaan rima vähän korkeammalle, vastaavasti esteväli laitetaan sitten vähän pidemmäksi.

Viimeinen: okseri (rimat 20/30 cm), 10 askelta -> ruotsalainen okseri (rima 30/15cm), 8 askelta -> vino (hyppy vinossa, rima 20 cm), 10 askelta -> tavallinen hyppy (rima 20 cm), mutta pois linjalta oikealle, 8 askelta -> tavallinen hyppy (rima 20 cm), 16 askelta -> tavallinen hyppy (rima 30 cm).

Tämä oli nyt varsinaisen kurssin vika kerta. Kouluttajan mukaan nyt on päästy vasta vähän alkuun ja pikkuisen vauhtiin. Tarkoitus olisi jatkaa samalla porukalla kokoontumista. Sitäpä sitten odotellessa:). Vaikka tässä on nyt jo jonkunlaiset opit vapaaharjoittelua varten, niin ryhmätreenit on aina tehokkaammat ja mieluisammat! Kouluttaja-Sarille ISOkiitos.

Treenien päätteeksi otin vielä vähän muutakin treeniä. Molemmat kelpiet tekivät välistävetoja hypyillä. Molemmat ottivat puomia ja Yello vielä lisäksi pujottelua ja keinua.